Het datacenter van LCL in Aalst zal deze zomer redundant aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van Eurofiber.Ook de diensten van operator GT-T (voorheen Inteliquent) zullen er binnenkort beschikbaar zijn. Bovendien zal LCL Aalst zijn capaciteit uitbreiden. 

Uitbreiding datacenter Aalst
Het datacenter in Aalst is iets meer dan een half jaar operationeel. Binnenkort zal de bestaande infrastructuur, die momenteel 1200m² bedraagt, uitgebreid worden met een bijkomende zaal van 300m². Verder zullen extra generatoren met dieseltanks, UPS-voorzieningen en batterijen voor de koelsystemen geïnstalleerd worden. Op die manier kan LCL anticiperen op de verwachte groei en aan nog meer klanten uptime en redundantie verzekeren. Voor bestaande klanten zal er tijdens de uitbreidingswerken geen overlast zijn.

Directe aansluiting glasvezelring Gent, Antwerpen, Brussel 
Eurofiber, leverancier van glasvezelverbindingen, zal het nieuwe datacenter van LCL in Aalst redundant aansluiten op zijn glasvezelnetwerk. Hierdoor zullen LCL-klanten de keuze hebben uit het volledige portfolio van glasverbindingen van Eurofiber - van Ethernetdiensten vanaf 100Mbps tot onbelichte glasvezelverbindingen.

“Eurofiber is met zijn eigen glasvezelverbindingen overal aanwezig in België,” zegt Laurens van Reijen, Managing Director van LCL. “Bovendien heeft Eurofiber, net zoals wij, veel telecombedrijven als klant. Samen kunnen we deze klanten goed bedienen, elk vanuit onze eigen focus. Met onze drie datacenters en de koppeling met het glasvezelnetwerk van Eurofiber zijn we bovendien klaar voor de grote groei van private cloud-toepassingen die verwacht wordt.”

Met de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Eurofiber wordt het datacenter in Aalst een nog interessantere locatie voor klanten van LCL. Een connectie met de grote glasvezelring tussen Gent, Antwerpen en Brussel - die ook de datacenters van LCL in deze laatste twee steden verbindt – wordt op die manier mogelijk. Doordat het LCL-datacenter in Aalst zich op veilige afstand van andere Belgische datacenters bevindt, die vooral in Brussel en omgeving gevestigd zijn, biedt het samen met de glasvezelaansluiting een ideale oplossing voor back-up- en disaster recovery-toepassingen. Ook voor het hosten van private cloud-toepassingen is de combinatie zeer geschikt. Voor telecomoperators en serviceproviders vormen het datacenter in Aalst en het snelle en betrouwbare glasvezelnetwerk van Eurofiber dan weer een sterke basis in Oost-Vlaanderen voor het verspreiden van hun diensten.

Zevende telecomprovider: GT-T 
Naast de aansluiting van Eurofiber zijn ook de diensten van telecomoperator GT-T sinds midden juni beschikbaar in het datacenter van Aalst. GT-T, dat eerder bekend stond onder de naam Inteliquent is een wereldwijde organisatie die een scala van spraak- en datadiensten levert aan klanten in meer dan 80 landen, verspreid over zes continenten. GT-T biedt innovatieve oplossingen voor de complexe uitdagingen van onderlinge koppelingen en interoperabiliteit. Het bedrijf koppelt honderden verschillende carriers, content providers en dienstverleners en creëert zo een naadloos, schaalbaar en betrouwbaar netwerk. 
Deel deze pagina: