In de afgelopen jaren heb ik met de Nederlandse Datacenter Association geprobeerd een Belgische Datacenter Association op te zetten in een of andere vorm, om de belangen van datacenters in ons land te behartigen.

Deze organisatie zal ons op de internationale kaart zetten vanwege de unieke positie die we innemen in het hart van Europa, met Londen en Parijs op slechts 5 milliseconden afstand en Amsterdam nog dichterbij. Je kunt je waarschijnlijk verhouden tot het idee.

Belgen hebben niet alleen een steen in hun buik, ze hebben duidelijk ook een datacenter of serverruimte in hun buik.

Wat betreft het uitbesteden van datacenters, moet ons land worden gerangschikt als onderaan de lijst. Mensen voelen zich niet op hun gemak als hun server zich als het ware niet in de kelder bevindt.

Als ik CIO's hoor praten over hoe hun management de mogelijke uitbesteding van hun datacenter ziet, heb ik soms het gevoel dat ik terug ben in de middeleeuwen.

Maar in die dagen waren er natuurlijk forten en hadden mensen geen elektriciteit nodig. Tegenwoordig zijn de behoeften van bedrijven iets geavanceerder en zijn interne datacenters of serverruimtes iets kwetsbaarder dan een arsenaal van een fort.

Daarom zou het gezamenlijk promoten van externe datacenters een zeer nuttige oefening zijn.

Helaas betalen de meeste Belgische datacenterbedrijven alleen lippendienst aan samenwerking. Ze beperken zich tot hun eigen dagelijkse uitdagingen, in plaats van tijd te investeren in het bundelen van krachten, laat staan ​​over de nationale grenzen te kijken.

Natuurlijk ben ik nederlands. Ik heb echte inspanningen op dit gebied in Nederland gezien en ze werpen hun vruchten af. Maar in België is LCL's een eenzame stem in de wildernis.

Deel deze pagina: