Onze samenleving is gebouwd op een digitale fundering. Onze digitale infrastructuur is bijna net zo noodzakelijk als het water dat uit de kraan stroomt. Als jouw bedrijf zijn digitale infrastructuur op orde heeft, kan dat grote strategische voordelen opleveren. Maar hoe word – en blijf - je koploper op dit dynamische vlak? 

Zo’n vijftien jaar geleden kon je een telefoontje of mailtje nog wel eens onbeantwoord laten. Tegenwoordig niet meer. Je moet connected zijn. En dat moet het liefst zo snel en betrouwbaar mogelijk. Interconnectie is belangrijker dan ooit, waarbij ‘no latency’, ‘veilige verbinding’ en ‘bandbreedte’ de belangrijkste begrippen zijn. Ook de coronacrisis van het afgelopen jaar onderstreepte nog maar eens het belang van interconnectie.

Strategische voordelen

Al jaren is de beweging van on-premise datacenters naar de cloud gaande. Dat die ontwikkeling het einde in zou luiden voor datacenters, is verre van waar. Veel bedrijven kiezen namelijk voor de gulden middenweg: de hybride cloud. Via de Equinix Fabric interconnectie service, verloopt bij LCL de integratie van on-premise infractructuur met een openbare cloud via een directe, snelle verbinding met alle cloudproviders ter wereld. Als partner van Equinix zorgen wij dat dit gebeurt op een flexibele, schaalbare en vooral veilige wijze. Bedrijven die deze stap al hadden gezet, konden daar het afgelopen jaar de vruchten van plukken. Moeiteloos schaalden zij op van vijftig naar vijfhonderd thuiswerkers. Zij hoefden enkel wat extra poorten in te schakelen en de bandbreedte te verhogen om het extra verkeer af te wikkelen. En net zo makkelijk en snel als je de connectie maakt, kun je die ook weer afzetten – je betaalt alleen wat je werkelijk hebt verbruikt.

Deze hybride IT-infrastructuur helpt je voor te bereiden op onvoorziene externe ontwikkelingen en hier adequaat op te reageren. Het maakt je business wendbaarder én efficiënter. Digitale tools, makkelijke toegang tot informatie en een snelle interconnectie verhogen de productiviteit van je mensen. Dit stelt je in staat om je klanten beter van dienst te zijn. Ook dat werd tijdens corona pijnlijk duidelijk. De winkels die hun klanten bijvoorbeeld niet via een webshop konden bedienen, verloren business. Uiteindelijk bouw je met een stevige digitale fundering aan een manier om customer excellence en de SLA’s met je klanten te waarborgen. Ook in de toekomst. En hierin zit het verschil of de klant voor jouw bedrijf kiest of de concurrent.

cloud

Vijf globale trends

Naast die ene onmisbare globale trend van het afgelopen jaar (de coronapandemie), zijn er nog enkele wereldwijde trends gaande die vragen om interconnectie, maar tegelijkertijd de benodigde digitale transformatie bemoeilijken. In ons onderzoeksrapport ‘Digital infrastructure is more important than ever’ benoemen we er vijf:

  1. Digitaal zakendoen: om de traditionele bedrijfsactiviteiten te digitaliseren, is netwerkoptimalisatie nodig om zowel lokale als internationale interconnectie te ondersteunen.
  2. Verstedelijking: om de digitale betrokkenheid in groeiende steden te ondersteunen, is er vraag naar een hybride multicloud transformatie tussen regio’s.
  3. Cyberbeveiliging: met de huidige digitale transformatie en versnelde opschaling van IT-infrastructuren, groeit ook de vraag naar gewaarborgde beveiliging via interconnectie.
  4. Datavolumes en compliance: een toenemende vraag naar gegevensanalyse en gegevensuitwisseling om digitale workflows te ondersteunen.
  5. Zakelijke ecosystemen: om een hoge dichtheid aan beveiligde verbindingen te bieden en een flexibele digitale infrastructuur te hebben, zal de behoefte tot applicatie-uitwisseling in digitale ecosystemen toenemen.

De weg naar transformatie

Als je een koploper wilt zijn binnen jouw vakgebied, moet jouw infrastructuur zich al voorsorteren op bovenstaande ontwikkelingen. Zo’n voorsprong levert de nodige concurrentievoordelen op. Naast deze voordelen zijn andere belangrijke drijfveren voor een digitale transformatie de schaalbaarheid, de flexibiliteit, het overstappen naar de cloud, het drukken van kosten en het verhogen van de veiligheid. Een succesvolle digitale transformatie kan dus de nodige strategische voordelen opleveren. Maar hoe pak je dat aan? Daar zijn vijf bouwstenen voor nodig:

  1. Netwerkoptimalisatie
  2. Hybride multicloud
  3. Distributed security
  4. Distributed data
  5. Applicatie uitwisseling

LCL kan je hierbij verder helpen. We bieden toegang tot meer dan veertig carriers. In de toekomst zullen er nieuwe service providers komen die verbindingen nóg veiliger maken en de uitwisseling van data en applicaties in een ecosysteem mogelijk maken. Dankzij onze samenwerking met Equinix heb je bij LCL wereldwijd, snelle, veilige en betrouwbare toegang tot de cloud. Via Equinix Fabric heb je een grote keuze aan providers tot je beschikking. Gemakkelijk en flexibel wissel je van connectie, kun je op- en afschalen of de verbinding juist volledig stopzetten. Wij denken hierbij met je mee: hoe kun jij je op de juiste manier connecteren met de wereld? En hoe doe je dat via de cloud? Gezamenlijk maken we een netwerkdesign en bouwen we aan de geavanceerde digitale oplossing die bij jouw (toekomstige) uitdagingen past.

 

Deel deze pagina: