In de snel evoluerende wereld van de technologie lijkt iedereen het vandaag te hebben over media-ecosystemen. Dit aspect staat echter al lang centraal in de visie van LCL. In plaats daarvan werkt LCL aan een echt onafhankelijk media-ecosysteem waarmee onze klanten hun activiteiten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Wat is een media-ecosysteem? Achter dit begrip gaat een allesomvattende omgeving schuil die verschillende mediagerelateerde diensten, technologieën en expertise combineert onder één dak. Het kan bijvoorbeeld omroepen en mediabedrijven toegang geven tot een breed scala aan cloudgebaseerde oplossingen, samenwerkingen met sectorspecifieke partners faciliteren en hun activiteiten efficiënt beheren zonder zware investeringen in infrastructuur.

Hierbij is het uiterst belangrijk om met de juiste professionals te werken die de specifieke sectoren en segmenten begrijpen. Het vereist een gedegen technische achtergrond om de behoeften van deze sectoren te begrijpen. Binnen één bepaald segment moeten er mensen zijn die de taal van beide technologieën spreken en de vereisten van de professionals in dat werkveld begrijpen.

LCL gaat een stap verder.

LCL neemt actief deel aan discussies in de sector, zoals talkshows en paneldebatten – zoals onlangs onze Round Table op Kanaal Z, om maar een voorbeeld te noemen. LCL gaat in op de uitdagingen waar verschillende sectoren mee te maken hebben en komt met concrete oplossingen. Maar wat LCL écht onderscheidt, zijn de ervaren in-house experts uit die specifieke sectoren.

Om de voordelen van een media-ecosysteem volledig te vatten, is het essentieel om de pijnpunten te begrijpen waar omroepen en mediabedrijven mee te maken hebben. Met een ecosysteem en cloudoplossingen kunnen omroepen snel diensten in- of uitschakelen zonder in fysieke apparatuur te investeren of complexe workflows te integreren. Binnen dergelijk ecosysteem bij LCL kunnen omroepen kiezen uit 60 verschillende cloudproviders. Zo is het is mogelijk om een weekend lang coderings- en transcoderingsdiensten in te schakelen voor een live-evenement, om ze daarna terug uit te schakelen. Het is net zo goed mogelijk om de scope te verbreden. Als je bijvoorbeeld beveiligingsoplossingen nodig hebt, bieden veel verschillende providers cloudgebaseerde beveiliging. Snap je het?

En het beste van al: LCL beschikt niet enkel dit over brede aanbod aan diensten, wij bieden ook actief advies. Onze sectorexperts blijven neutraal, maar kunnen gerichte ondersteuning bieden door klanten in contact te brengen met de juiste partners binnen het ecosysteem. LCL kan bijvoorbeeld voor een specifieke hub zorgen waar omroepen vragen kunnen stellen en LCL verzoeken kan doorgeven aan de geschikte partners. Doordat LCL fysiek aanwezig is in het datacenter, kan het bovendien van het ene rack naar het andere gaan en onmiddellijk ondersteuning bieden.

Robert

Samenwerking is een must.

Onlangs spoorde Vlaams minister van Media Benjamin Dalle mediabedrijven aan om hun krachten te bundelen en efficiënter samen te werken. Dit is absoluut essentieel geworden voor onze lokale bedrijven, anders dreigt het hele Belgische medialandschap overspoeld te worden door concurrenten zoals Netflix en Alibaba. LCL is proactief op dit vlak en stelt zich ondersteunend op om bedrijven te helpen bij het onderzoeken van gezamenlijke serveraankopen waar iedereen voordeel uit kan halen. LCL wil optreden als een vertrouwde adviseur, een neutrale entiteit die partijen samenbrengt en in de juiste richting stuurt.

‘Bij LCL doen we dit door segmentspecifieke expertise in te brengen’, zegt Robert Van Beurden, Business Developer bij LCL. ‘Ons verkoopteam bij LCL is strategisch georganiseerd en elk teamlid is gespecialiseerd in andere bedrijfssegmenten. Dankzij deze aanpak kunnen we sectorspecifieke verzoeken efficiënt behandelen door ze aan onze expert op dat gebied voor te leggen. Vanuit mijn uitgebreide achtergrond in streaming heb ik bijvoorbeeld een grondig inzicht in het medialandschap, waardoor ik vragen van omroepen of mediabedrijven vakkundig kan afhandelen. Ik kan ook advies bieden bij het kiezen van de juiste provider voor mediahosting, of een andere provider aanbevelen voor beveiliging.’

Tot slot is een betrouwbaar media-ecosysteem essentieel in de technologisch gedreven wereld van vandaag. Daarom wil LCL Data Centers zich onderscheiden door een echt onafhankelijk media-ecosysteem op te zetten. Op deze manier wil LCL omroepen en mediabedrijven een breed scala aan diensten, sectorexpertise, en advies en ondersteuning op maat bieden. LCL streeft ernaar om zijn activiteiten naar nieuwe hoogten te tillen en samenwerkingen binnen het medialandschap te faciliteren zodat ze tot bloei kunnen komen in deze dynamische en concurrerende sector.

Deel deze pagina