De ontwikkeling van bestaande sites, de overname van het datacenter van Atos in Huizingen en extra uitbreidingen in de planning op de site in Aalst: LCL zit allesbehalve stil. Ondanks onze groei willen we service van het hoogste niveau blijven leveren. Om dat voor elkaar te krijgen, groeide het aantal collega’s ook aanzienlijk: van achttien naar bijna veertig in slechts drie jaar tijd. Ook het afgelopen half jaar mochten we weer nieuwe talenten verwelkomen. We stellen ze graag even voor.

Nick Velle, 27 jaar, Facilities Project Manager

“Na enkele jaren gewerkt te hebben als project engineer voor meerdere klanten in zowel binnen- als buitenland, keerde ik terug naar de plaats waar ik opgegroeide: Brussel. Ik wilde niet langer van project naar project hoppen, maar mij inzetten voor één bedrijf. Daarom koos ik voor LCL: een snelgroeiende organisatie in een business met veel potentie. Hier vervul ik nu de positie van Facilities Project Manager en ben ik verantwoordelijk voor het opvolgen van het ontwerpen en bouwen van nieuwe datacenters en het optimaliseren van bestaande sites. Ik houd me bezig met veel verschillende aspecten van het datacenter: van mechanisch en elektrisch tot security, monitoring, planning, budgettering en certificering. Juist die afwisseling spreekt me zo aan. Het operations team is relatief klein, wat een fijne werksfeer oplevert. Mijn collega’s staan altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden. Ik werk hier pas, maar heb nu al het gevoel dat ik een impact heb binnen het bedrijf. Dat werkt heel motiverend. Als ik niet aan het werk ben, doe ik aan hardlopen, sleutel ik aan mijn motor of sta ik in de keuken om een zuiders gerecht te koken. Mijn verlof gebruik ik het liefst voor een avontuurlijke en sportieve vakantie.”

Nick Velle

Mieke Germonprez, 46 jaar, Quality Manager/Safety Advisor

“LCL was vanwege mijn vorige functie al een oude bekende. Als consultant voor een IDPBW (Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk, red.) ondersteunde ik bedrijven bij milieu of veiligheidsgerelateerde vragen en bij het implementeren van managementsystemen. Al vanaf het voorjaar van 2018 kwam ik elke week bij LCL over de vloer om ondersteuning te bieden bij het behalen van de ISO 45001, het managementsysteem voor gezond en veilig werken. LCL is met nog meer ISO’s bezig (ISO27001 voor information security, ISO9001 voor kwaliteit en ISO14001 voor milieu) en was van plan om daar één verantwoordelijke voor aan te stellen. De timing was perfect, want ik wilde mij ook meer op één bedrijf gaan richten. Dan kon ik ook eens het resultaat meemaken van alles wat ik implementeer. Dat krijg je vaak niet te zien als consultant. LCL creëerde een nieuwe functie en ik kreeg de unieke kans die zelf vorm te geven. Als Quality Manager sta ik voor de uitdaging om alle certificaten te borgen en de processen efficiënter te maken en te integreren waar mogelijk. Toen ik bij LCL begon, kende ik de cultuur al, de menselijke aanpak en ruim zeventig procent van mijn collega’s. Het voelde als thuiskomen. Omdat ik LCL al goed kende, werd ik al vanaf de eerste week meteen ingezet voor operationele zaken; daarnaast maak ik ook tijd vrij voor de meer strategische zaken die ISO vraagt. Na de werkdag vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd naar buiten te gaan: om te wandelen, tennissen, barbecueën of een terrasje te pakken.

Mieke

Steve Geerts, 20 jaar, Field Technician

“Met twintig jaar ben ik naar mijn weten de jongste binnen LCL. In mijn vorige functie was ik magazijnier bij een grote firma die Brussel voorziet van straat- en metroverlichting. Liever wilde ik een baan die meer in mijn studierichting, elektrotechniek, lag. Als Field Technician bij LCL verzorg ik de verbindingen voor bedrijven en trek ik kabels, van fiber kabels tot voedingskabels van DC borden. Ook heb ik hier de mogelijkheid mijn BA4 en BA5 te behalen. Er ging een hele wereld voor mij open: de wereld van data. Ik denk dat maar weinig mensen zich realiseren wat er allemaal bij komt kijken voor bedrijven hun data kunnen uitwisselen. Ook ik heb hierover al veel bijgeleerd. Op een dag hoop ik deze kennis zelf weer aan iemand door te geven. Elke werkdag is anders voor mij, waardoor de week zo omvliegt. In de weekenden sleutel ik graag aan motoren en auto’s. Ook maak ik video’s, bijvoorbeeld shortfilms over motoren. Naast de diversiteit van de functie zijn de klantvriendelijkheid en collegialiteit bij LCL erg fijn. Het bedrijf is al goed op weg om groter te worden. Ik hoop dat we verder doorgroeien en dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen.”

Steve

David Schauwvliege, 47 jaar, Senior Facilities Engineer 

“Ik ben een lange tijd werkzaam geweest als Operational Manager Facilities&Purchase bij Honda. De laatste vier jaar heb ik als contractmanager gewerkt bij twee verschillende maintenance service providers. Ik wilde echter meer eigenaarschap over de installaties. Zo kwam ik uit bij de functie Senior Facilities Engineer bij LCL. In deze rol volg ik samen met mijn collega’s onder meer de elektriciteitsvoorziening en koeling van datalokalen op. Zowel het monitoren en onderhouden van de installaties, als het oplossen van technische problemen valt onder mijn takenpakket. Inmiddels werk ik zeven maanden bij LCL. Dankzij mijn eerdere werkervaring en hulpvaardige collega’s verliep de integratie soepel. LCL biedt een fijne werkomgeving, waarin iedereen elkaar helpt, ook buiten de standaard werkuren om. De onderlinge afstand tussen collega’s is klein, waardoor ik me direct welkom voelde. Ik ken de installaties al wat beter en merk dat ik nu klaar ben voor meer diepgang. Voorlopig heb ik hier nog genoeg uitdagingen voor me liggen. Daarbij groeit LCL snel, dus zal het hier niet gauw saai worden. Thuis hoef ik me daar ook geen zorgen over te maken. Ik heb namelijk vier kinderen. We wandelen graag samen of bouwen iets met Lego. Ook ben ik de laatste tijd aan het bakken en koken geslagen: mijn merveilleux en rijstpap vind ik redelijk geslaagd. Ook paella maak ik steeds vaker.”

David

Gamze Tuglu, 24 jaar, Administrative Operations Assistant

“Gedurende mijn studie werkte ik als Sales Advisor in de Sky Shop op de luchthaven. Vorig jaar studeerde ik af van de opleiding Office Management – Business and Languages, waarna ik direct op zoek ging naar een uitdagende functie binnen dit domein. Toen attendeerde Dimitri Vanschoenwinkel van de HR-afdeling van LCL mij op een zeer aantrekkelijke vacature met een uitgebreid takenpakket én kansen om door te groeien. Ik was snel overtuigd. Als Administrative Operations Assistant ben ik nu verantwoordelijk voor de toegangen en klantenleveringen in alle datacenters van LCL. Daarnaast volg ik interne bestellingen op. Ik kreeg een zeer warm welkom op mijn eerste dag. LCL is als een familie, iedereen helpt elkaar. Het bedrijf beschikt over een platte structuur, waardoor ik bij iedereen terecht kan met mijn vragen. Ook krijg ik hier volop de kans om bij te leren en mij verder te ontwikkelen. Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag met vakantie, uit met vriendinnen of lekker shoppen.” 

Gamze

Alexander Lesuisse, 29 jaar oud, Facilities Engineer

“In mijn vorige baan bij ENGIE was ik onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van installaties en het opvolgen van technieken. Ik wilde echter liever een baan in de hoogtechnologische sector. De wereld van datacenters had dan ook al langere tijd mijn interesse, vooral omdat je altijd bezig bent met het ‘laatste nieuwe’. Er staan geen installaties van 20 à 30 jaar oud. Het leek mij een enorme uitdaging ervoor te zorgen dat installaties probleemloos blijven werken, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Hier draag ik nu met veel plezier aan bij in de rol van Facilities Engineer bij LCL. Mijn takenpakket is veelzijdig: van het upgraden van de monitoring, tot het maken van verbeteringsvoorstellen en het vroegtijdig ontdekken van problemen. Ons facilities team van 4 man is een erg leuk en behulpzaam team. Er hangt een goede sfeer en je kan altijd bij iedereen aankloppen. Naast mijn job geniet ik in mijn vrije tijd van een terrasje of een goed restaurantje. Daarnaast speel ik graag tennis en hou ik van zwemmen.”

Alexander

Johan Overloop, 47 jaar, Facilities Manager

“Gedurende mijn loopbaan heb ik een mooi traject afgelegd: ik startte bij een groothandelaar in elektrische componenten en rolde vervolgens in het onderhouden van brand- en alarminstallaties. Via deze weg ben ik in de IT-wereld terechtgekomen. Eerst was ik verantwoordelijk voor het beheer van netwerken, maar dit ging al snel over naar het beheer van datacenters en kantoren. Voordat ik bij LCL kwam, was het mijn taak om het design van een nieuwe gevangenis aan te passen, om te zorgen dat het onderhoud vlot, efficiënt en kostenbewust kan verlopen. Toch miste ik iets tijdens deze opdracht en dat heb ik teruggevonden bij LCL: het werken met veel speciale technieken in een industrie die 24/7 draait. Als Facilities Manager krijg ik veel energie van het zoeken naar oplossingen om onderhoud zonder onderbreking uit te voeren en ervoor te zorgen dat we energiezuiniger kunnen werken. De grootste uitdaging is uiteraard om energieneutraal te worden, maar we zijn al een heel eind! Het team van LCL is een perfecte mix van ervaring van zowel jongere, als oudere werknemers, die met veel plezier van elkaar leren. In mijn vrije tijd kan ik genieten van een lekker gastronomisch diner, of spendeer ik tijd met mijn gezin en vrienden. Om te ontspannen doe ik aan minivoetbal en daarnaast reis ik graag om andere culturen en omgevingen te leren kennen."

Johan
Deel deze pagina: