Networking events met een positieve impact op de maatschappij? Het kan!

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook dat je streeft naar een positieve impact op de wereld rondom je. Daar houden we bij LCL rekening mee, zelfs bij het organiseren van ontspannende networking-events. Een deel van de  opbrengst  via de sponsors van onze North Sea Regatta vorig jaar schonken we aan De Vijver. En we zijn verheugd dat we hiermee hebben bijgedragen aan een waardevol project voor kwetsbare jongeren.

De Vijver is een zorginstelling die samen met maatwerkbedrijf ACG deel uitmaakt van de overkoepelende organisatie Dorp Nr. 2 Koningin Fabiola vzw. Het doel van beide organisaties is om meer kansen te bieden voor kwetsbare profielen. ACG zorgt hierbij voor tewerkstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en De vijver zorgt voor opvang en zorg voor degenen die het nodig hebben. Tot voor kort waren dit bijna uitsluitend volwassenen.

Kwetsbare jongeren alle kansen geven

Vorig jaar werd beslist om een project op te starten om dit te verruimen naar kwetsbare jongeren. Bedoeling van dit project is om hun leven  terug op de rails te krijgen en hen zo klaar te stomen voor het leven in de buitenwereld. Zij worden 21 maanden lang begeleid en voorbereid voor hun toekomst. Nadien kunnen ze de wijde wereld in  of wordt voor een vervolgtraject gezocht en maken ze plaats voor een volgende generatie.         

Om deze jongeren – in eerste instantie betreft het zes adolescente meisjes – een gepaste opvang te kunnen bieden moest een nieuw gebouw uitgerust worden met  aangepaste domoticavoorziening, vertelt Anne-Marie Aldeweireldt: “Zo kunnen wij hen een beschermde omgeving bieden waar ze toch de nodige vrijheid genieten. Beide aspecten zijn even belangrijk in hun verdere ontwikkeling. En wij zijn LCL erg dankbaar dat ze dit mee hebben mogelijk gemaakt.”

Het gebouw is voorzien van 6 studio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes voor de jongeren, alsook 3 mantelappartementen. Hetis gelegen in de stad Deurne, nabij het centrum en toch met voldoende groene ruimte voor de jongeren om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. “Initiatieven zoals dit maken een verschil voor zij die het het hardste nodig hebben”, besluit Anne-Marie, “En alle hulp om dit te realiseren is uiterst welkom.”

Wil jij ook het verschil helpen maken voor kwetsbare jongeren en anderen? Aarzel dan niet en neem contact op met Anne-Marie Aldeweireldt, via email naar anne-marie.aldeweireldt@acgfab.be of telefonisch op (+32) 471 64 08 45. Zij licht graag toe waarom elke steun nog meer dan welkom is.

Deel deze pagina: