Bij LCL zijn we trots om opnieuw een innovatie in ons veiligheidsproces te introduceren: onze verbeterde LCL Identifier. De LCL Identifier is een unieke oplossing op maat, speciaal ontwikkeld voor LCL. Hij zorgt voor een feilloze identiteitscontrole van alle bezoekers die onze datacenters willen betreden. Deze identiteitscontrole bereidt je voor op de tweefactorauthenticatie in de beveiligingssas aan de ingang van het datacenter. Zo hebben onze klanten de absolute garantie dat alleen de personen aan wie zij toelating verlenen, binnen kunnen.

De gloednieuwe feilloze identiteitscontrole al ingevoerd in Diegem

De LCL Identifier is nu operationeel in het datacenter LCL Brussels-North (Diegem). Hij zal binnenkort ook in onze andere vestigingen worden ingevoerd: LCL Brussels-West (Aalst) op 22 juni en kort daarna in de datacenters LCL Antwerp en LCL Brussels-South (Huizingen).

Nadat de nieuwe LCL Identifier in het datacenter is ingevoerd, hoeven bezoekers die permanente of tijdelijke toegang willen, hun identiteit maar één keer te laten controleren. Voor eenmalige toegang ontvang je een nieuwe code telkens als je wilt binnenkomen. Voor elke nieuwe code moet je de procedure doorlopen.

Als je voor verschillende klanten bij LCL  werkt, moet je je voor elke klant apart registreren. Je hebt een andere code nodig voor elk van jouw klanten. Bij elke code moet je de LCL Identifier-controle uitvoeren.

Hoe werkt dat?

Eerst voer je een identiteitscontrole uit in de LCL Identifier. Daarna volgt de tweefactorauthenticatie in de beveiligingssas om het datacenter te betreden.

De LCL Identifier identificeert letterlijk de persoon die ervoor staat. De geldigheid van jouw identiteitskaart of paspoort wordt gecontroleerd aan de hand van een wereldwijde paspoortdatabank. Daarna neemt de LCL Identifier een foto van je gezicht en wordt die vergeleken met de foto op jouw identiteitskaart of paspoort aan de hand van gezichtsherkenningssoftware. Ten slotte scant een handpalmlezer de bloedvaten van je hand en wordt deze scan omgezet in een digitaal getal, dat wordt opgeslagen voor vergelijkingsdoeleinden. Als beide stappen correct worden uitgevoerd, wordt jouw persoonlijke code geactiveerd.

Je gaat dan verder naar de beveiligingssas, waar je jouw persoonlijke code moet intoetsen. Daarna wordt het digitale nummer dat door de LCL Identifier met jouw handpalmscan is aangemaakt, gecontroleerd aan de hand van een nieuwe handpalmscan. Deze tweefactorauthenticatie geeft je toegang tot de beveiligingssas en uiteindelijk tot het datacenter.

We zijn helemaal klaar voor deze nieuwe veiligheidscontrole

Deze bijkomende veiligheidsinnovatie benadrukt duidelijk het engagement van LCL Data Centers voor uitmuntende veiligheidsnormen en bevestigt eens te meer onze toewijding voor betrouwbaarheid. Zo kan diegene die namens onze klanten verantwoordelijk is voor de datacenteractiviteiten er volledig zeker van zijn dat enkel en alleen de door hem aangewezen personen onze datacenters kunnen betreden.

Identifier
Deel deze pagina: