Gartner, 's werelds toonaangevende onderzoeks- en adviesbedrijf, voorspelt dat 80% van de ondernemingen hun traditionele on-premise datacenter tegen 2025 zal hebben gesloten. De IT-vereisten van bedrijven evolueren, omdat de behoeften van bedrijven en klanten veranderen. Nieuwe technologieën zoals Internet of Things of edge-services duwen bedrijven weg van hun datacenter. Bovendien ontwikkelen bedrijven IT-strategieën die zich richten op hun applicatieportfolio en niet op hun fysieke infrastructuur. Ook krijgt de klantervaring meer aandacht. Dit alles maakt dat organisaties heroverwegen waar hun toepassingen en apparatuur moeten worden ondergebracht, op basis van netwerklatentie, klantpopulatieclusters en geopolitieke beperkingen.

Je zult waarschijnlijk denken dat deze voorspelling muziek in onze oren is. Gedeeltelijk is het natuurlijk, omdat wanneer ondernemingen hun eigen datacenter sluiten, ze meestal een van de twee opties kiezen: hun gegevens migreren naar de cloud of hun servers verplaatsen naar een professioneel datacenter. Tegenwoordig is er echter een 'cloud first'-hype. Sommige bedrijven besluiten om te gaan met een van de grote cloudspelers zoals Microsoft, Amazon, Google of Oracle. Maar bij LCL kunt u het beste van twee werelden krijgen, omdat we eenvoudig toegang bieden tot meerdere cloudproviders. Dankzij onze cloudneutraliteit kunt u rechtstreeks verbinding maken met een van onze partners. Daarmee bedoelen we Belgische cloudproviders die hun cloud huisvesten in onze datacenters zoals bijvoorbeeld Arcadiz, Arxus (Cronos Group), Cheops, Combell, Fujitsu, Nucleus, Proact, RealDolmen, Savaco of Sentia.

Een andere optie is natuurlijk om de cloud over te slaan en uw gegevens rechtstreeks op de servers in een professioneel datacenter op te slaan. Uw eigen datacenter vereist veel onderhoud, maar deze service is inbegrepen bij externe datacenters zoals LCL. Ons getrainde personeel heeft de juiste vaardigheden en kennis om 24/7 voor al onze kritieke infrastructuur te zorgen, zodat uw apparatuur zonder onderbreking blijft werken. Stroomuitval, blikseminslag, brand, onvoldoende koeling, beveiligingslekken, ... dit zijn de dingen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken. Daar zorgen wij voor, terwijl u zich kunt concentreren op uw corebusiness. En laten we de andere services die zijn inbegrepen bij LCL niet vergeten: redundantie en beveiliging. Onze carrierneutraliteit biedt u ook de flexibiliteit om eenvoudig tussen verschillende operators te schakelen.

De IT-infrastructuur wordt elke dag complexer, dus bedrijven zijn op zoek naar externe servicepartners om te helpen. Misschien jij ook? Wij bieden u bedrijfscontinuïteit, cruciaal in de zakelijke wereld van vandaag. En bovendien kunt u al uw kritieke gegevens repliceren naar een van onze andere datacenters. Als ik jou was, zou ik binnenkort mijn IT-strategie heroverwegen ...

Deel deze pagina: