“Vaak vergeten, maar o zo belangrijk. Het datacenter is de spil van de digitale economie en alleen de meest geavanceerde en moderne datacenters kunnen een antwoord bieden op de zichzelf steeds sneller opvolgende sector vernieuwingen in de technologiewereld. Als infrastructuurpartner moeten zij er ook voor zorgen dat bedrijven snel kunnen schakelen en waar nodig kunnen schalen om nieuwe diensten in de markt te zetten.

Fujitsu doet het erg goed in datacenter services, en Cegeka wil via eigen datacenters mee het verschil maken. Het debacle met Argenta – dat zich afspeelde in de datacenters van Cegeka – was net achter de rug: uiteraard kwam dit punt ook tijdens het beraad ter sprake.

Maar de jury merkte ook terecht op dat de datacenter-business een markt op zich is en dat gespecialiseerde aanbieders het zeker verdienen om in deze categorie bekroond te worden. LCL is een challenger op de Belgische markt, met tevreden klanten en top-infrastructuur, die ook blijft innoveren en investeren in verdere uitbreidingen. Een terechte winnaar, dus, van de Datacenter Company Award for Excellence.Runners-up: Cegeka en Fujitsu.”

Lees meer over de andere winnaars in de Data News van mei, of op de website van Data News . Bekijk hier de aftermovie van de Data News Awards 2018 .
 
Deel deze pagina: