Partnerschap Colt Technology Services en LCL geeft internationale
bedrijven in België toegang tot het Colt IQ Netwerk


  
Aalst, Antwerpen, Diegem en Huizingen, 30 november 2020 – Colt heeft een node toegevoegd aan zijn IQ Netwerk. Het nieuwe knooppunt zal ondergebracht worden in het datacenter van LCL in Diegem. Colt zal zijn volledige infrastructuur diversifiëren en versterken in een tweejarig project dat het Colt IQ Network naar Diegem brengt. Dit partnerschap zorgt ervoor dat internationale bedrijven in België via dat knooppunt in Diegem toegang krijgen tot het wereldwijde IQ Netwerk van Colt. 

Diversifiëring van het netwerk 
 
Colt Technology Services heeft ervoor gekozen om een nieuwe node toe te voegen aan zijn IQ Netwerk in België. Het nieuwe knooppunt wordt ondergebracht in het datacenter van LCL in Diegem. ‘ Dat is een substantieel voordeel voor de vele bedrijven in de ruime omgeving van Diegem, waarvan een groot aantal internationale operaties heeft ’, aldus Floris Veulemans, Sales Manager Strategic Alliances Benelux bij Colt Technology Services. ' Ze krijgen directe toegang tot Colt's wereldwijde IQ-netwerk via het knooppunt in het datacenter van LCL.
 
Colt maakt van deze gelegenheid gebruik om zijn netwerkinfrastructuur te vernieuwen. Het nieuwe knooppunt zal de modernste technologie bevatten van het hele Colt-netwerk. Het netwerk wordt ook gediversifieerd en versterkt; de capaciteit wordt uitgebreid om te anticiperen op een steeds sterker toenemend datavolume. ‘ Het past binnen onze diversificatiestrategie om meer kleinere maar wel performante, gedistribueerde knooppunten te hebben in plaats van grotere centrale knooppunten ’, vervolgt Veulemans. ‘ Dit is in lijn met de strategie van Colt om ons netwerk dichter bij de klant  (met grote bandbreedtenoden) te brengen.
 
We zijn blij het vertrouwen van Colt te krijgen voor het herbergen van een belangrijke node ’, aldus Laurens van Reijen, Managing Director van LCL. ‘ Dit draagt bij tot het LCL-ecosysteem, van interconnectie, waarbij alle partijen in onze datacenters toegevoegde waarde bieden voor mekaar en we samen aan co-creatie kunnen doen.
 
LCL biedt poort naar Europa en de wereld
 
Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een strategische ligging in Europa en ligt daarmee ook op een wereldwijd kruispunt. De datacenters van LCL bevinden zich immers pal in het midden tussen de grootste datacentermarkten van Europa, namelijk Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs, of de zogenaamde FLAP-steden. ‘ Ik ben tevreden met dit partnerschap met LCL. De ligging van hun datacenter in Diegem is uitstekend, dicht bij de stad Brussel waar veel van onze klanten gevestigd zijn ’, legt Veulemans uit.
 
On demand-oplossingen verbinden IT-diensten van bedrijven eenvoudiger en sneller 
 
Colt versnelt zijn ambitie om leider te zijn in het faciliteren van de digitale transformatie van bedrijven, door op maat gemaakte connectiviteitsoplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van de klant. Het partnerschap tussen Colt en LCL biedt grote voordelen voor alle partijen aanwezig in of geconnecteerd met het LCL datacenter. Ze kunnen immers beroep doen op flexibele ‘on demand’-services op het IQ Netwerk van Colt. Deze maken bijvoorbeeld het verschil voor het Berlin International Film Festival (Berlinale, Duitsland), dat flexibele connectiviteitsoplossingen nodig heeft tussen datacenters, cloudserviceproviders en de locaties van bioscopen naar de kantoren van Berlinale. Colt’s diensten leveren waarde op voor veel gebruiksscenario's, waaronder kostenefficiënte bedrijfscontinuïteit, flexibele connectiviteit voor dringende en tijdelijke behoeften, het beheer van bandbreedtenoden en de verbetering van de eindgebruikerservaring in de cloud. 
   
 
Wens je meer informatie of een interview? Neem dan contact op met: 

Voor LCL: Aurélie Decoster: +32 495 59 38 00, aurelie.decoster@luna.be;
of Elsie Van Linthout: +32 475 26 01 03, elsie@luna.be

 
Voor Colt: Floris Veulemans: +32 2 790 18 24, Floris.Veulemans@colt.net
 
 
Over LCL
 
LCL biedt een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie. Het bedrijf heeft vier onafhankelijke datacenters namelijk in Diegem, Antwerpen, Aalst, en Huizingen. Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Het bedrijf is Tier 3-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001 en ISO 45001. LCL kiest ook resoluut voor duurzaamheid en is ISO 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II rapport.

Voor meer informatie: http://www.lcl.be/
 
Over Colt
Colt streeft ernaar de manier waarop de wereld werkt te transformeren door middel van connectiviteit. Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in Europa, Azië en in de grootste zakencentra van Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds. Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van Software Defined Networks (SDN) en Network Function Virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de meest financiële gezonde bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs.

Voor meer informatie www.colt.net
Deel deze pagina: