Duurzaamheid gaat voor LCL heel wat verder dan de onophoudelijke strijd tegen de klimaatopwarming. Naast onze vele inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen en hernieuwbare energie in te zetten, schenken we ook aandacht aan andere aspecten van duurzaam ondernemen. Daar is onze bijdrage aan de circulaire economie een mooi voorbeeld van.

Bij LCL streven we naar een maximale herbruikbaarheid van ICT-apparatuur. Servers, monitors, desktops, laptops, printers … alle toestellen kunnen gerecycleerd worden of een nieuwe bestemming krijgen. Of allebei, zoals Close the Gap mooi aantoont.

Close the Gap: een tweede leven voor jouw toestellen

Al vijftien jaar lang werkt Close the Gap actief aan het dichten van de digitale kloof. Dit doen ze door afgeschreven ICT-toestellen van bedrijven over te nemen, terug gebruiksklaar te maken en ze in te zetten in educatieve, medische en sociale projecten over de hele wereld. Meer dan 1,25 miljoen toestellen vonden hun weg naar een tweede leven, en maakten zo een impact voor meer dan 4 miljoen gelukkigen, van Zuid-Afrika tot Nederland, van België tot Puerto Rico.

En daar houdt de circulaire economie nog niet op. Nadat ze ook in deze projecten hun dienst hebben bewezen worden deze toestellen volgens een ecologisch verantwoord e –waste managementsysteem ontmanteld en de componenten worden maximaal gerecycleerd. Zo wordt e-waste omgezet in een duurzame economische grondstof. 

“Door te werken aan het 100% circulair maken van ICT, streven we ernaar om de digitale kloof te overbruggen en een gelijke toegang tot informatie en communicatie mogelijk te maken voor iedereen”, aldus Didier Appels, Impact & Business Director bij Close The Gap, “Hiermee kan iedereen, ongeacht waar ze wonen, werken aan een het bouwen van een betere & duurzame toekomst.”

Didier Appels Close The Gap
Didier Appels

De ontbrekende schakel? Dat ben jij

Bij LCL zijn we absoluut enthousiast over onze samenwerking met Close the Gap. Elke dag merken we hoe zij met onze toestellen het verschil maken voor talloze mensen over de hele wereld. Maar helaas kunnen wij zelf niet veel materiaal bijdragen aan hun projecten. Het overgrote deel van de infrastructuur in onze datacenters is immers eigendom van … jou, onze klant. En jouw organisatie bepaalt dus ook wat met deze toestellen na vervanging mag/moet gebeuren.   

Daarom deze warme oproep om ook jouw toestellen te schenken aan Close the Gap. Je hoeft enkel jouw akkoord te geven, en wij doen de rest: van de contactname met Close the Gap, over de logistiek en het transport tot het wissen van de data op de toestellen en de rapportering achteraf : alles wordt door ons en door Close The Gap geregeld.

Wil je ook jouw ICT-materiaal een waardevol tweede leven gunnen? Draag je graag bij aan een maatschappelijk verrijkend project dat helpt de digitale kloof te dichten? Neem dan gerust een kijkje op close-the-gap.org. En neem contact op met Valérie Van Roy, onze ESG Sustainability Manager, op het volgende emailadres: valerie.van.roy@lcl.be. Zij bespreekt graag met jou hoe we IT materiaal in jouw organisatie en in de LCL datacenters kunnen doneren aan deze maatschappelijke projecten.

Wij kijken uit naar jouw enthousiaste reactie!

Children in library using Close the Gap devices
Deel deze pagina: