Internetten in de cafetaria van een vakantiepark, hoe prehistorisch is dat!

Dankzij Citymesh , een WiFi-specialist uit Brugge, moeten vakantiegangers hun camping car niet meer uit om te surfen aan de kust.

Meer nog: dankzij Citymesh krijgt u weldra ook gratis toegang tot het grootschalige WiFi-netwerk van uw eigen stad!

Het team van Citymesh is ambitieus en dat mag ook! In 2006 stampten 5 jonge ingenieurs Citymesh uit de grond. Hun succesvolle pilootproject in Blankenberge - waarbij een stadscommunicatienetwerk vrij toegankelijk voor iedereen werd opgezet - zette de integrator van draadloze netwerken meteen op de kaart. Niet alleen zijn (bijna) alle vakantieparken aan de Belgische kust nu uitgerust met een WiFi netwerk, dankzij voortdurende innovatie bedient Citymesh intussen ook andere niche markten.“Centraal in de diensten van Citymesh staat connectiviteit over grote afstanden en gebieden waar er zich een hoge concentratie van gebruikers bevindt”, vertelt Mitch De Geest, oprichter van Citymesh. “In 2006 ontstond het idee om grootschalige draadloze netwerken aan te leggen in alle grote steden, maar toen bleken die hiervoor nog niet klaar. Dus zijn we uitgeweken naar de markt van de vakantieparken aan de kust en de beurshallen. Dat was een schot in de roos. Naast de vakantieparken, bedienen we inmiddels bijna alle beurshallen in België, met uitzondering van Brussels Expo. Dat betekent WiFi voor iedereen: van bezoekers tot standhouders en de organisatie.”

2012 werd het jaar van de evenementen: “De bezoekers van festivals als Jazz Middelheim en Les Ardentes konden genieten van free WiFi”, aldus Mitch De Geest. “En in 2014 zijn we ook gestart met de uitrol van een grootschalig draadloos netwerk in de binnenstad van Antwerpen. De markt van de steden lijkt nu klaar te zijn.”

Meer dan het aanbieden van WiFi-diensten, biedt Citymesh haar klanten de kans om het netwerk te gebruiken voor marketingdoeleinden. Zo kan de eigenaar van het netwerk heel wat info over zijn klanten verzamelen. “Zelfs wanneer niet wordt ingelogd op het netwerk, kunnen we het aantal aanwezige smart phones en tablets in kaart brengen”, vertelt Mitch De Geest, oprichter van Citymesh. “Op basis van deze info kunnen rapporten worden gegenereerd, zoals de drukste bezoektijden, de drukste locaties in de stad, profiel van vaak terugkerende klanten, de gemiddelde duurtijd van een verblijf, enzovoort. Die inzichten helpen om enerzijds de klant/bezoeker beter te begrijpen en anderzijds hen op het juiste moment de juiste informatie te bezorgen.”

Welke zijn jullie grootste concurrenten? “Dat zijn de Telenetten en de Proximussen van deze wereld. Maar wat Citymesh nog van hen onderscheidt is dat we het netwerk voor iedereen bouwen en een platform creëren waar zowel de inwoners, bezoekers, stads- en hulpdiensten kunnen van genieten.”

Wat brengt de toekomst? “We zijn nu in gesprek met treinstations, voetbalstadions, musea, bibliotheken, shoppingcentra, …kortom plekken waar grote groepen mensen samenkomen en via draadloze netwerken gratis zouden moeten kunnen communiceren.”

Wij kijken ernaar uit!
Deel deze pagina