In juli vierden we het snelst opgeleverd netwerk: het wifi-netwerk voor de Gentse Feesten werd in één dag opgeleverd door data center LCL en operatoren Evonet en Citymesh.

We vierden de voorbije maand ook de grootste migratie aller tijden van lijnen. Het strippen van de nieuwe extensie van ons data center in Diegem is net afgerond. Het gebouw was een data center, uitgebaat door Level 3. Er lagen nog honderden lijnen van Level 3 , die de voorbije weken gemigreerd werden naar het LCL data center naast de deur. Het gaat dan concreet over lijnen van Proximus , Colt , Telenet en VOO .

Nieuwe wetgeving in de VS verplicht ISP’s om de nodige connecties te maken met andere operatoren waardoor men het internetverkeer van alle eindgebruikers effectief kan ophalen en afleveren bij alle bestemmelingen. Dit is de zogenaamde ‘net neutraliteit’. ISP Cogent Communications sloot in dit kader interconnectieakkoorden af met Verizon en ATT . De vraag is echter: wat doet Europa om net neutraliteit te garanderen?

Belnet vernieuwt dit najaar zijn IP-netwerk. Onder meer in de Points of Presence van Belnet in de LCL data centers, zullen nieuwe routers worden geïnstalleerd. Klanten van Belnet zullen in de toekomst ook 100G internettoegang en 100G (inter)nationale onderzoeksbandbreedte kunnen afnemen, een Belgische primeur. Het Belgische internetknooppunt BNIX blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Deze verjaardag wordt op 24 september gevierd met een feestelijk evenement voor alle participanten en partners.

Tenslotte melden we graag dat ook operator Infrax vanaf nu een stek heeft in ons data center in Diegem. Welkom Infrax!
Deel deze pagina: