Verixi is een Belgische telecomoperator, gevestigd in Louvain-La-Neuve. Het bedrijf beschikt over een nationaal glasvezelnetwerk met een lengte van meer dan 2000 kilometer. Een netwerk dat ook met LCL verbonden is. Verixi is al enkele jaren aangesloten bij LCL, maar de telecomoperator heeft sinds kort een eigen rack ter beschikking in de nieuwe meet-me-room van het data center in Diegem. De glasvezelkabels van Verixi liggen bovendien klaar voor een aansluiting bij het data center van LCL in Antwerpen.


Verixi legt zich toe op drie domeinen. De grootste activiteit is het leveren van internettoegang, via een netwerk van dark fiber in eigen beheer. Sinds kort biedt Verixi ook tv-aansluitingen aan voor bedrijven. Daarnaast beheert de telecomoperator ‘points of presence’ in verschillende data centers.

CEO en medeoprichter van Verixi, Piery Garot: “LCL is een speler van formaat in het Belgische datacenterlandschap. Via LCL kunnen we onze connectiviteit ook aanbieden aan hun uitgebreide klantenportfolio. Bij Verixi zetten we in op rechtstreeks contact met onze klanten en op langetermijncontacten, een visie die ook door LCL gedeeld wordt.”

“Verixi is een mooie aanvulling op de lijst van beschikbare telecomoperatoren bij LCL” , zegt Laurens van Reijen. “Het bedrijf voorziet klanten van internettoegang zonder een beroep te doen op de diensten van Proximus, dat is uniek.”

Deel deze pagina: