In deze nieuwsbrief leest u niet alleen wat er reilt en zeilt bij LCL, we houden u ook graag op de hoogte van nieuws van onze telecom-operatoren.

GT-T
Met de recente overname van Inteliquent’s data business, ook bekend onder de naam Tinet, wordt GT-T een trouwe partner van LCL. GT-T levert nu diensten aan de klanten van LCL in de drie datacenters.

GT-T biedt overal ter wereld aanzienlijk bereik. Hun Juniper-netwerk is voorhanden op meer dan 200 plaatsen in meer dan 85 landen. Zowel voor toegang tot het publieke internet als voor privénetwerken met bedrijfskritische applicaties is GT-T een bijzonder geschikte partner.

GT-T’s IP Transit en Layer 2 Ethernet/MPLS diensten zijn bij de meest robuuste en meest veerkrachtige ter wereld. Ze worden door verschillende onafhankelijke rankings (zoals Renesys) erkend als de top 5 van de wereldwijde IP-backbone providers.

Voor meer informatie kunt u terecht bij  Hans Declercq


NL-ix
NL-ix gaat verder met de uitbreiding van zijn locaties en diensten, en bereikt een nieuwe piek in het verkeersvolume.

NL-ix is de oudste partner van AMS-IX voor remote-IX diensten. Vanaf nu is het bedrijf ook partner voor LINX in Londen. NL-ix is gespecialiseerd in een aanbod remote-IX diensten van partner Internet Exchanges. Sinds deze maand is NL-ix ook een LINX-partner. Hierdoor kunnen de meer dan 350 netwerken die met NL-ix verbonden zijn ook LINX gebruiken voor peering, zonder een rack of apparatuur te installeren in Londen. Drie van de top 5 Internet Exchanges zijn te bereiken via een NL-ix poort op elk van de 60 POP’s: LINX, AMS-IX en NL-ix, met samen meer dan 1000 peers.

Om de connectiviteit van het NL-ix netwerk en de gedeeltelijke transit service van Eurouting te boosten, werden verschillende nieuwe IX’en aangesloten: DE-CIX en ECIX in Duitsland, LU-CIX in Luxemburg, France-IX in Frankrijk en LONAP in het Verenigd Koninkrijk. De uitbreiding qua locaties en diensten heeft geleid tot een nieuwe, continue piek in het verkeersvolume van NL-ix. In de maand mei piekte het verkeersvolume tot boven 300Gbit/s. Dat betekent dat het volume de voorbije 16 maanden verdubbeld is en dat het verkeer via NL-ix het sterkst groeiende in Europa is.

Voor meer informatie klik  hier


Viatel


Viatel, dat reeds aanwezig is in het LCL datacenter in Diegem en Antwerpen, is een van de weinige carriers in Europa die backbone en metrodark glasvezel services voorziet, samen met golflengten tot 100G, Ethernet Private en Virtuale Line, alsook SDH. Na de fusie met Digiweb Group is Viatel nu ook in staat om dark glasvezel, capaciteitsdiensten en colocatiefaciliteiten te voorzien in metro Dublin. Viatel biedt glasvezel en capaciteitsdiensten met meer dan 100 POP’s verspreid over Europa en verbindt zo de belangrijkste neutrale datacenters en Internet Exchanges.


Onder meer extra generatoren met dieseltanks, UPS-voorzieningen en batterijen voor de koelsystemen krijgen er onderdak.

Deel deze pagina: