Cloud is in. Elke systeemintegrator die u ontmoet, zal u vertellen dat ze cloudoplossingen bieden en dat u naar de cloud moet gaan. Met hen natuurlijk. En dan ... ze verwennen het allemaal door je te vertellen dat ze Amazone (of zo) doorverkopen.

Geachte systeemintegrator. Als je geen echte kennis van cloudinfrastructuur hebt, genoeg om een ​​cloud (jezelf) op te zetten die bij je klant past, kun je net zo goed geen moeite doen. Afgezien van het feit dat u uw klant echt moet kunnen bedienen, door hem bijvoorbeeld extra capaciteit te geven en te bellen, is er het feit dat uw klant zijn gegevens mogelijk verkiest in België te blijven, dus volgens de Belgische wetgeving.

Een bedrijf dat het heel goed doet, is Proact. Ze hebben onlangs een innovatieve hybride cloudoplossing gelanceerd, gehuisvest in LCL-datacenters (natuurlijk). Onze nieuwsbrief vertelt u daar alles over. Proact is comfortabel binnen het cloud-ecosysteem; ze weten waar ze het over hebben. Een ander voorbeeld om te bekijken is Nucleus. Ze bieden al lange tijd hostingoplossingen en evolueren momenteel naar cloudoplossingen. Naar mijn mening zal Nucleus de komende jaren een van de belangrijkste spelers zijn in lokale publieke cloud-oplossingen. Lees dit artikel voor meer info, in het Nederlands of Frans. Een andere partij met een interessant aanbod in cloudinfrastructuur is Evonet. Ze werken samen met Alcatel-Lucent en Dell en bieden solide bouwstenen voor de cloudinfrastructuur.

Laat me hier duidelijk over zijn: cloud is hier om te blijven, en als je deze kans mist, weet ik niet zeker of je tot de zogenaamde 'fittest die zal overleven' behoort ...

Een goed einde van de lente en ... waarom zou je de zomer niet gebruiken om de cloud in te gaan?

Deel deze pagina: