LCL heeft een team van experts met sloophamer en koevoet losgelaten op het gebouw naast haar huidige data center in de Kouterveldstraat in Diegem. Doel? De inrichting van 700 m² extra data centerinfrastructuur voor bestaande en nieuwe klanten.

LCL blijft volop inzetten op groei. Na de uitbouw van haar datacenter in Aalst van 1.200 m² naar 1500 m² in 2014 is dit jaar de vestiging in Diegem aan de beurt. LCL heeft voor deze verbouwing een totaal van ongeveer € 2.500.000 aan investeringsuitgaven begroot.

In het gebouw naast het huidige data center van LCL waren tot voor kort een aantal data centeractiviteiten van Level 3 Communications ondergebracht. Het einde van dat huurcontract zette voor LCL de deur wagenwijd open voor de bijbouw van nieuwe data centerinfrastructuur. Het vrijgekomen gebouw biedt ruimte aan tenminste 300 racks. Dit is een uitbreiding van 30% van het huidige data center.

De eerste fase van dit nieuwe project werd ingezet met de afbraak van de muren en vloeren. Bekijk hier het resultaat van de afbraakwerken.
Deel deze pagina: