Ons onderzoek onder bedrijven genoteerd op Euronext Brussel, toont aan dat 66% van hen een cloudstrategie heeft.

De meeste (79%) hebben een private cloud. 17% zette een hybride cloud op. 4% gebruikt een publieke cloud.

De 33% bedrijven die geen cloudstrategie hebben, kiezen ervoor om niet naar de cloud te gaan omdat ze het gevoel hebben dat ze minder controle hebben.

Ze geven er de voorkeur aan hun IT-infrastructuur intern te beheren om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Het zijn vooral onroerendgoed- en industriële bedrijven die ervoor kiezen om niet naar de cloud te gaan.

Dit betekent ten eerste dat een aantal bedrijven nog niet overtuigd is dat de cloud echt veilig kan zijn. Aan de andere kant vrezen sommige bedrijven dat hun bedrijfscontinuïteit in gevaar kan komen als ze hun IT niet volledig beheersen (wat betekent: in eigen huis, waar ze het daadwerkelijk kunnen zien). Aan de andere kant, als ze maar één datacenter hebben en ze nooit echt hun powerback-up testen, is veiligheid echt een illusie.

Onze eigen interpretatie van de resultaten is ook dat voor veel mensen, zoals de 33% in onze enquête die ervoor kiest om niet naar de cloud te gaan, 'de cloud' die zij kennen de publieke cloud is. Mensen uit het bedrijfsleven, in tegenstelling tot IT-mensen, weten niet noodzakelijkerwijs dat er zoiets is als een private cloud, waar u uw IT nog steeds zelf kunt beheren als u dat wilt. Waar cloudtechnologie, eerst ontwikkeld voor openbare clouds, naar uw persoonlijke infrastructuur wordt gebracht om u zowel de voordelen van de cloud als volledige controle te geven. Er zijn veilige en minder veilige en dure en meer betaalbare oplossingen in zowel publieke als private cloud-oplossingen. En er is ook de hybride oplossing, die beide combineert. Het verschil is nog steeds dat u niet naar uw serverruimte of datacenter kunt gaan en naar uw infrastructuur kunt kijken. Er blijft dus een mentale barrière om over te steken ... We komen nogal wat CIO's tegen die moeite hebben om hun management en / of hun bestuur ervan te overtuigen om naar de cloud te gaan. Het gebrek aan kennis over de cloud is waarschijnlijk de reden waarom.


 

The truth is that IT is not an exact science, and the market isn’t transparent. People have their own opinion about which is the best solution. There is no such thing as an objective measurement of the risk involved in different scenario’s. Fact and myth are intertwined. On the other hand: people learn when things go wrong, but they sometimes close their eyes for the learnings of others. There have yet to come more examples of companies having to shut down operations due to a power outage or another ‘disaster’.

We at LCL will continue our plead for secure data, in a secure housing environment. That is the one sure thing we can offer you!

Watch the video made by Kanaal Z about our survey on our YouTube channel.

Nederlandstalige versie
-  Franstalige versie

Deel deze pagina: