Bezoek ons datacenter

Bij LCL zijn we trots op wat we doen en we delen graag onze passie met jou. Interesse in een bezoek aan onze datacenters? Dat kan! Wij zetten onze deuren graag open voor scholen, bedrijven, ziekenhuizen en iedereen die benieuwd is naar de werking van een datacenter. 

 

Wat houdt een bezoek van het datacenter in? 

Tijdens het bezoek aan een van onze datacenters kom je te weten waar en hoe de gigantische hoeveelheid aan data die we dagelijks creëren veilig opgeslagen en uitgewisseld wordt. We geven je een rondleiding door onze serverruimtes en tonen je op welke manier we van onze datacenters een veilige, goed gemonitorde omgeving maken voor het plaatsen van infrastructuur. 

Klik op een van onze locaties om meer info weer te geven

LCL Data Center Brussels North (Diegem)

Brussel is het centrum van Europa en van België. Met snelle verbindingen naar wereldsteden als Londen, Parijs of Amsterdam is het niet alleen een verkeersknooppunt, het is ook een punt van samenkomst voor internationaal dataverkeer/connectiviteitsknooppunt. Op een steenworp van het datacenter in Huizingen vind je veel belangrijke IT-leveranciers.

LCL Data Center Brussels West (Aalst)

Net als de andere datacenters van LCL is ook dat in Aalst carrier neutraal. Je kiest dus zelf met welke telecomoperator je verbinding maakt. Als je uit West- of Oost-Vlaanderen komt, is dit datacenter ideaal gelegen om je wat kilometers te besparen. Bovendien is een Tier 3-datacenter uniek in deze regio.

LCL Data center Antwerp

Ook in Antwerpen staat een datacenter tot jouw beschikking. De stad is eveneens een belangrijk internetknooppunt. Het redundante datacenter is voorzien van vernieuwde elektrische installaties, brand- en lekdetectie, klimaatregeling en fysieke beveiliging.

LCL Data Center Brussels South (Huizingen)

Het Atos-data center in Huizingen is de vierde locatie van LCL, en de derde rond Brussel. Schaal is belangrijk in de datacenterwereld, omwille van de grote investeringen die met een data center gemoeid gaan, en de continue nood aan implementatie van de nieuwste technieken. LCL neemt het data center op in haar portfolio onder de naam ‘LCL datacenter Brussels South’. Op dit moment wordt het data center volledig ingenomen door Atos en haar klanten. Er is wel ruimte om bij te bouwen en zo in de toekomst ook andere partijen te bedienen.