Bedrijven

Je wil het risico op IT-onderbrekingen in jouw bedrijf uiteraard beperken en de bedrijfscontinuïteit op elk moment waarborgen. Maar de investeringen in IT-expertise en datacenterinfrastructuur kunnen al snel hoog oplopen. Je kan je servers bij LCL plaatsen. Het is ook aan te raden een back-up van je gegevens te bewaren op een externe locatie. Dat kan in een van onze datacenters in Diegem, Antwerpen of Aalst.

LCL staat voor carrier, cloud en systeemintegrator neutrale datacenters: je kiest dus zelf met welke telecomaanbieder, cloudprovider of IT-partner je verbinding maakt. Er is keuze uit meer dan 35 telecomoperatoren. Om je te helpen kiezen, bieden we je graag een Request For Proposal (RFP) aan, waarin we alle vragen opsommen die belangrijk zijn bij het selecteren van jouw partner.

Bij LCL heb je de keuze uit op maat gemaakte serverruimtes (private client rooms) of racks in de colocatieruimte. Dankzij snelle en efficiënte verbindingen verloopt het uitwisselen van gegevens tussen jouw bedrijf en het datacenter vlekkeloos.

We investeren voortdurend in de uitbreiding van onze datacenters. Ook jij kan dus flexibel groeien. Extra racks nodig? Geen probleem. We denken samen met jou na over de beste oplossing. Ons team staat steeds klaar voor technische ondersteuning. Onze datacenters zijn dag en nacht toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers. Je kan online toegang, patches, ondersteuning, rapporten of leveringen aanvragen via de LCL Service Desk.

Onze datacenters zijn Tier 3-gecertificeerd: we bieden een beschikbaarheid van onze datacenterdiensten van minimum 99,98%. Alle systemen zijn redundant aanwezig waardoor je bedrijfscontinuïteit op elk moment gewaarborgd is. Een omheining, camerabewaking, toegangscontrole, brand- en lekdetectie en koelsystemen zorgen voor een veilige opslag van jouw gegevens. Strikte veiligheidsmaatregelen en regelmatige controles zorgen voor minder risico op dataverlies, bijvoorbeeld bij stroomonderbrekingen. Daarnaast proberen we op alle vlakken zo energiezuinig mogelijk te zijn. Dat bewijzen ook onze certificaten.

Slaap op beide oren, laat de opslag van jouw data over aan LCL.