LCL neemt data center van DataCloud over

LCL beschikt reeds over een datacenter in Diegem en Antwerpen. De locatie van het derde datacenter in Aalst buiten Brussel is optimaal omdat hiermee voldaan wordt aan de voorwaarde van een grotere afstand tussen hoofd- en backup site. In de Brusselse regio liggen immers diverse datacenters te dicht bij elkaar in de bedrijvenzone Zaventem, Diegem en Machelen. De vereiste afstand van 30 kilometer tussen twee datacenters vormt dan ook vaak een probleem omwille van deze hoge concentratie.

Een bijkomende troef is dat de ligging van het nieuwe datacenter klanten uit de regio Oost- en West-Vlaanderen heel wat fileleed zal besparen, doordat ze de Brusselse ring kunnen vermijden. Bovendien is er geen alternatief aan hoogwaardige datacenters in de regio Oost- en West-Vlaanderen.

De overname van DataCloud kadert in de schaalvergroting die LCL wil realiseren. LCL kan buigen op een jarenlange expertise in het beheren van datacenters en beschikt over een team van technische experts die instaan voor het onderhoud, de uitbating en de verdere uitbreiding. 'Het runnen van een datacenter wordt steeds complexer. Wij hebben deze know how in huis en willen onze positie als vertouwenspartner voor data center outsourcing op de markt versterken door onze bestaande én toekomstige klanten steeds de meest geavanceerde oplossingen aan te bieden' aldus Laurens van Reijen, managing director van LCL.

Het nieuwe datacenter van LCL beschikt over een oppervlakte van 1200 m² die overigens kan worden uitgebreid tot 2500m². Het datacenter van DataCloud zal bovendien net als de andere centers van LCL omgevormd worden tot een carrier neutral center. Met een aanbod van drie datacenters wordt LCL nu één van de grootste spelers op deze markt in België.


Mail of bel ons (02 709 70 20) voor een afspraak.
 
LCL denkt graag met u mee