Christelijke Mutualiteit

De Christelijke Mutualiteit is een Belgisch ziekenfonds dat haar leden zowel online als offline een uitgebreid pakket aan diensten en voordelen aanbiedt. Vijf jaar geleden verhuisde CM hun tweede datacenter naar LCL in Diegem. Met hun 4,5 miljoen leden is veiligheid en connectiviteit noodzakelijk voor de dagelijkse werking van de mutualiteit.

Uitdaging: een veilige en performante omgeving creëren voor de gevoelige data van (ex-)leden

 

Beveiliging van gevoelige gegevens

Naast de persoonlijke gegevens van 4,5 miljoen CM-leden, worden ook de gegevens van alle ex-leden volgens strikte voorwaarden bewaard. Dit betekent dat de persoonsgegevens van zowat de helft van de Belgische bevolking terug te vinden is op de servers van CM. Het spreekt dan ook voor zich dat de veiligheid van de gegevens de belangrijkste vereiste was bij het uitkiezen van de juiste datacenter partner.

 

Connectiviteit

Het grote aantal leden zorgt uiteraard voor heel wat dataverkeer. De meer dan duizend virtuele servers verwerken dagelijks tussen de 1,5 en 2 miljoen transacties, goed voor zo’n 50 miljoen euro aan uitbetalingen per dag. Deze transacties bevatten onder andere doktersbriefjes, ziekenhuis- en apothekersfacturen en uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid. Ook tussen CM en de ziekenhuizen, zorgverstrekkers, het RIVIZ, de kruispuntbanken voor ondernemingen en de sociale zekerheid is er dus belangrijk dataverkeer dat gewaarborgd moet worden.

LCL datacenter onthaal bezoeker
lcl kantoren met medewerkers

Een voorbeeld:

“Wanneer één van de leden naar de apotheker gaat, wordt zijn identiteit gecontroleerd aan de hand van de identiteitskaart. Bij de aanmelding wordt er een verbinding gemaakt met de systemen van de CM. Bevestigt ons systeem dat de persoon lid is van onze mutualiteit? Dan zal het lid enkel zijn aandeel (het remgeld) moeten betalen. Dit systeem moet op elk moment feilloos werken. We moeten er dus op kunnen vertrouwen dat onze datacenters en verbindingen 24/7 operationeel zijn.”

Oplossing: het tweede datacenter van CM migreren naar LCL

CM beschikt over twee datacenters waarbij de meeste applicaties op beide locaties tegelijk draaien. Bij een issue op de ene locatie blijft het systeem dus functioneren zonder problemen. Toen één van de twee locaties gesloten werd, ging CM op zoek naar een externe partner.

Een goed gemanaged Belgisch datacenter

“We wilden een robuust, goed gemanaged en Belgisch datacenter dat ook een goede data acces kon garanderen. Bij LCL vonden we een gloednieuw, state-of-the-art datacenter dat stevige garanties kon voorleggen op vlak van veiligheid”, aldus Koen Crabbe, directeur van ICT-infrastructuur bij CM.

De servers werden gemigreerd naar een client room in LCL Diegem. Deze migratie werd nauwkeurig opgevolgd en ondersteund door één van onze medewerkers. Dit leidde tot een foutloze migratie, de data bleef op elk moment beschikbaar voor CM.

“Bij LCL vonden we een gloednieuw, state-of-the-art datacenter dat stevige garanties kon voorleggen op vlak van veiligheid” – Koen Crabbe, directeur van ICT-infrastructuur bij CM.

werknemer in de cold corridor met servers

Resultaat: een betrouwbare partner gevonden in LCL

De Christelijke Mutualiteit is zeer tevreden over de manier van werken bij LCL: “het personeel is competent, toegewijd en heeft een heel persoonlijke en klantgerichte aanpak. Dat maakt dat de dagdagelijkse samenwerking met LCL vlot verloopt.”

 

Bijkomende migratiemogelijkheden

Ook de vier verschillende locaties waar LCL aanwezig is, was een pluspunt voor de mutualiteit. “Als we ooit beslissen om ook ons eerste datacenter te outsourcen, dan weten we dat we bijvoorbeeld bij LCL in Aalst terechtkunnen, met een betrouwbare dataverbinding tussen de twee locaties. Het feit dat we binnen de muren van LCL nog kunnen uitbreiden, maakt dat er in de toekomst heel wat scenario’s mogelijk zijn.”

 

Vlotte samenwerking

Ook intern zijn we erg tevreden over de samenwerking met de Christelijke Mutualiteit. “Mensen staan er niet bij stil hoeveel en welke ICT-infrastructuur er nodig is om hun terugbetalingen te organiseren wanneer ze een geel klevertje op hun doktersbriefje plakken”, zegt Laurens Van Reijen, CEO van LCL. “CM is een van de grootste spelers in België wanneer het gaat over data-opslag en dataverkeer. We zijn natuurlijk erg trots dat de grootste mutualiteit van het land zijn datacenter aan ons toevertrouwt.”

Steeds meer organisaties, van bedrijven tot overheidsdiensten, hebben door de toegenomen digitalisering nood aan 24/7 bedrijfszekerheid voor hun servers en netwerk. “CM is voor die organisaties een voorbeeld van hoe een bedrijfsnetwerk op een professionele manier ingericht en gemanaged kan worden.”

Added Business Value

Schaalbaar
Flexibele uitbreiding van racks mogelijk
Veiligheid
Garanties op vlak van veiligheid
Locatie
4 verschillende locaties brengen bijkomende migratiemogelijkheden
Aanpak
Persoonlijke en klantgerichte aanpak
Lokale speler
Belgisch datacenter, waar strenge privacywetgeving geldt

Ook samenwerken met LCL? Neem vrijblijvend contact op. Onze experts gaan samen met jou op zoek naar een oplossing op maat.

Deel deze pagina