Van software naar datacenter
Xavier Warnier heeft 14 jaar professionele ervaring. Die bouwde hij vooral op als consultant in de software-industrie, bij o.a. Systemat. Hij specialiseerde zich in ERP-systemen en applicaties. Een drietal jaar oefende hij meer algemene managementfuncties uit als Business Unit Manager in de printsector. Nu kiest hij voor LCL, een datacenter. Werken in een volledig nieuw domein intrigeerde en overtuigde hem.
De wereld van LCL als datacenter was dus volledig nieuw voor Xavier. Hij voelt zich wel enorm ondersteund door uitgebreide begeleiding tijdens zijn inwerkperiode. “Per maand krijg ik zo’n 4 à 5 opleidingen, zowel productgerelateerd, als over veiligheid en technische aspecten”, zegt Xavier. “Er is bovendien een goede communicatie tussen directie en werknemers, waardoor intern input kan worden gegeven in beide richtingen.”
 
Meedenken voor een totaaloplossing
Als Business developer bij LCL heeft Xavier een uitdagende functie. “Bij LCL draait het niet louter om de handtekening van de klant. We zitten samen met hem aan tafel, bekijken de uitdagingen en gaan na hoe LCL daarvoor een oplossing kan bieden. Dat proces evolueerde sterk de laatste jaren. Datacenters verkopen allang niet meer alleen ruimte. Het gaat nu vooral om het uitwerken van een totaaloplossing voor de klant, door met hem mee te denken. We willen een meerwaarde bieden met ons ecosysteem van partners. Daarnaast bieden we ondersteuning met het beste advies en optimale begeleiding. Bovendien stopt mijn job niet na het sluiten van een deal. Wij volgen de klant op en begeleiden hem bij zijn nieuwe parcours.”
 
Een specifiek aankoopproces
Het lange aankoopproces bij LCL was nieuw voor Xavier. “Het gaat over beslissingen op vlak van infrastructuur en aanpak die een grote impact kunnen hebben voor de klant. Hij heeft vaak tijd nodig om de verschillende opties goed af te wegen. Er komt meer bij kijken dan het opmaken van een offerte en het sluiten van de verkoop.” Zo biedt LCL de keuze uit datacenters op 3 locaties en zo’n 40 telecomoperatoren. “De klant kan ook kiezen voor een connectie met meerdere telecomoperatoren of voor Public Cloud Exchanges. Zo kan hij nog meer zekerheid inbouwen op vlak van bedrijfscontinuïteit.” 
 
Flexibiliteit in tijden van verandering
De datacenterwereld is in snelle verandering. “Tendensen zoals de digitalisering, Internet of Things en Virtual Reality hebben een grote impact. De nood aan dataverzameling en connectiviteit neemt alsmaar toe. Als datacenter kunnen wij daar natuurlijk flexibeler op inspelen dan een bedrijf met een eigen server room of ‘on premise’ datacenter. LCL hanteert een vooruitziende aanpak op dat vlak.”
 
Een hart voor avontuur
In zijn vrije tijd zoekt Xavier graag het avontuur op. Hij is gepassioneerd door extreme sporten zoals windsurfen, kiteboarden en snowboarding. Ook reizen en lekker eten zijn activiteiten naar zijn hart. In de overblijvende tijd probeert hij zich in te zetten als vrijwilliger voor de vzw ‘Fête un rêve’. Die organisatie maakt dromen waar van kinderen die zwaar ziek zijn of een zware periode achter de rug hebben.
Deel deze pagina