Diegem, 27 april 2016 – LCL, specialist in het beheer van data centers, heeft Michiel Hoffmann aangeworven als Business Developer. Eén van Michiels taken is het aantrekken van nieuwe overheidsklanten. LCL creëerde deze functie in het kader van haar gestage groei.

Als Business Developer werkt Hoffmann nauw samen met Sales en Marketing Manager Cindy Cauwenbergh: “Zijn kennis van de ICT- en data center wereld en zijn breed netwerk binnen overheidsstructuren zijn een enorme toegevoegde waarde voor ons”, aldus Cauwenbergh.

Michiel Hoffmann: “ Blijven leren is de boodschap. Verandering is de constante. Ik ben een sterke communicator en gericht op het bereiken van resultaten door teamwerk en persoonlijke groei. Mijn belangrijkste troeven zijn goede sociale vaardigheden en humor, wat belangrijk is voor de verdere uitbouw van mijn  professioneel netwerk. Ik streef naar de langetermijnrelatie, met zowel het bedrijf LCL als de klanten.”

LCL is in volle groei. In 2014 breidde het de infrastructuur van haar data center in Aalst (1.200 m²) met een kwart uit. En dit najaar plant het alweer een nieuwe uitbreiding in Diegem. De aantrekking van Michiel Hoffmann kadert in dit groeitraject. Eind 2015 haalde LCL met Peter Bussé een Business Developer Data Centers voor het segment Enterprises in huis.

Het traject van Michiel Hoffmann
Michiel Hoffmann heeft meer dan 25 jaar ervaring in account management en business development. Hij begon zijn loopbaan in 1989 als Junior Account Manager bij Quality Informatics, om vervolgens als Senior aan de slag te gaan bij Océ Belgium Printing Systems. Na een korte tussenstop als e-commerce specialist bij het customer marketing agency LUON, beheert Hoffmann gedurende 8 jaar klanten in de onderwijs-, overheids- en medische sector bij Sun Microsystems. In 2006 gaat hij als Technology Account Manager aan het werk bij Oracle, in 2011 prospecteert Hoffmann voor Microstrategy en van april 2012 tot op heden zette hij zijn commerciële talenten in bij Autonomy.

Michiel Hoffmann studeerde Commercial Economy in Den Haag en behaalde een Master in Sales Management aan de ESHAL Management School.
Deel deze pagina