Een datacenter, da's toch gewoon een gebouw met veel servers? Niets is minder waar! Er schuilt een hele organisatie achter een veilig en flexibel datacenter als dat van LCL. Om zijn team te versterken, is LCL nu op zoek naar een Facilities Engineer. Een paar collega's vertellen alvast hoe het is om voor LCL te werken. 

Bij een datacenter komt heel wat meer kijken dan enkel de serverroom. Er is een hele organisatie nodig om een datacenter in alle veiligheid en flexibiliteit ter beschikking van de klanten te stellen. Zo dient de toegangsbeveiliging waterdicht te zijn, is er een feilloos systeem nodig dat eventuele stroomonderbrekingen kan opvangen, moet de brandveiligheid gegarandeerd zijn, enzovoort. De coördinatie hiervan vraagt de inzet van een team van specialisten. 

Om te blijven voldoen aan de toenemende complexiteit binnen het datacenter-gebeuren, is LCL nu op zoek naar een extra Facilities Engineer. Stuur deze mail dus zeker door wanneer u iemand kent die zin heeft in een gevarieerde en uitdagende nieuwe job. We laten een paar collega's aan het woord die dit kunnen beamen!

Daniel Fiorucci  

Daniel Fiorucci  werkt vier jaar bij LCL als Facilities Engineer.

Daniel: " Mijn functie bij LCL bevalt me goed omdat het een heel afwisselend takenpakket heeft. Het is een omgeving die veel verschillende aspecten van elektriciteit verenigt. Gezien mijn opleiding - ik heb een diploma industrieel ingenieur met als optie elektriciteit - is dat heel interessant. Zo sta ik in voor de airconditioningsystemen, inbraakpreventie, branddetectie, de veiligheid van de toegangssystemen, en de elektriciteit in het volledige gebouw. Daarnaast sta ik in voor de monitoring van de systemen en grijp ik - liefst preventief - in als er iets dreigt fout te lopen. Bij dergelijke interventies is het essentieel om goed na te denken en vervolgens snel en efficiënt te handelen. Een kleine panne kan soms immers grote gevolgen hebben. Elke dag staat er dus wel iets anders op mijn programma, en dat kan ik enorm appreciëren in mijn job bij LCL."

John Schaerlaken


John Schaerlaken  is nu een jaar Project Manager Facilities bij LCL.

John: "Ik sta in voor de coördinatie en planning van alles wat met de infrastructuur van de gebouwen te maken heeft. Het gaat dan om het onderhouden, vernieuwen, vervangen of verplaatsen van alle systemen die we hier in huis hebben, van generatoren en airconditioning tot UPS-systemen. Verder sta ik in voor de kostenraming en projectplanning wanneer er nieuwe klanten bijkomen of wanneer bestaande klanten een uitbreiding aan capaciteit nodig hebben. LCL heeft drie datacenters - Diegem (Brussel), Antwerpen, Aalst - die alle drie een specifieke infrastructuur hebben. Het is voor mij een uitdaging om voor alle drie de locaties verbeteringen door te voeren en tegelijk het rendement van onze datacenters te verzekeren. Naast de grote diversiteit aan taken, kan ik het ook erg appreciëren dat er veel ruimte is voor eigen initiatief bij LCL."

Kent u iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn in de functie van Facilities Manager bij LCL? Stuur deze nieuwsbrief dan zeker door!
 

Deel deze pagina