Atos heeft voor LCL gekozen als colocatiepartner voor zijn Belgische datacenter in Huizingen.
 
Het datacenter van Atos in Huizingen wordt de vierde locatie voor LCL. LCL neemt het datacenter op in zijn portfolio onder de naam ‘LCL datacenter Brussels South’. Deze overname kadert volledig in de groeiambities van LCL. Het datacenter wordt volledig ingenomen door Atos en zijn klanten, dus er is vandaag geen ruimte voor andere partijen. Er is wel ruimte om bij te bouwen.
 
LCL neemt het datacenter in Huizingen met onmiddellijke ingang over en zal het komende jaar verder blijven investeren om het datacenter op het hoogste niveau te laten opereren, met name tier 3, het niveau van de andere LCL datacenters. Daarnaast zal LCL ook investeringen doen op vlak van de modernisering van de datacenterinfrastructuur in Huizingen.
 
Met dit derde datacenter rond Brussel, is LCL overal rond Brussel aanwezig binnen een afstand van 30 km. Zo is er altijd een LCL-datacenter in de buurt, voor bedrijven of filialen in Brussel of de ruime omgeving, die willen aansluiten op een datacenter voor veiligere en hypermoderne housing van hun serverinfrastructuur en/of goedkopere telecomverbindingen. En is er een tweede LCL-datacenter dat net ver genoeg is om als veilige back-uplocatie te functioneren.
 
LCL zal zijn vierde datacenterlocatie, ‘Brussels South’, beheren met zijn bestaand team en twee bijkomende medewerkers. De klanten in het datacenter krijgen uiteraard dezelfde hoge service als de klanten in de andere LCL-datacenters: Brussels West (Diegem), Brussels East (Aalst) en Antwerpen.
Deel deze pagina