Aalst, Antwerpen, Diegem, 20 februari 2020 – LCL neemt twee nieuwe werknemers onder de arm voor de uitbreiding van zijn Sales Team. Xavier Warnier en Marc Degrave starten bij de datacenterspecialist als Business Developers. 
 
De twee nieuwe Business Developers Xavier Warnier en Marc Degrave vervoegen LCL. Als ‘Business Developer Public Sector & Health’ zal Marc Degrave zich vooral richten op smart cities, hospitalen, universiteiten, openbare besturen en parastatalen. Xavier Warnier zal eerder de corporate klanten voor zijn rekening nemen.
 
Meedenken voor een totaaloplossing
 
Als Business Developers bij LCL hebben Xavier en Marc een uitdagende functie. “ Bij LCL draait het niet louter om de handtekening van de klant ”, zegt Warnier. “ We zitten samen met hem aan tafel, bekijken de uitdagingen en gaan na hoe LCL daarvoor een oplossing kan bieden. Dat proces evolueerde sterk de laatste jaren. Het gaat allang niet meer alleen over het verkopen van ruimte. Het is nu vooral van belang om een totaaloplossing voor de klant uit te werken, door met hem mee te denken. We willen een meerwaarde bieden met ons ecosysteem van partners. ” 
 
Onze missie als Business Developer bestaat erin bedrijven op de hoogte te brengen van de mogelijkheden in ons datacenter en hoe die hen kunnen helpen ”, zegt Degrave. “ Zowel voor connectiviteit, als voor hybride oplossingen, housing of externe storage. Dankzij onze carrier-neutrale aanpak, kunnen we op vlak van connectiviteit prijsbewustere opties creëren voor onze klanten. Universitaire ziekenhuizen en universiteiten hebben de boodschap duidelijk al goed begrepen. Zij zoeken steeds vaker samen een externe partner voor hun ICT-omgeving. Zo creëren ze een dubbel prijsvoordeel, enerzijds dankzij schaalvoordelen door samen te werken, anderzijds dankzij de betere telecomtarieven die ze kunnen onderhandelen bij een carrier-neutrale partij zoals LCL. ” 
 
Snel kunnen handelen in de veranderende datacenterwereld
 
In de IT-sector is het vooral de uitdaging om goed op de hoogte te zijn van nieuwe evoluties ”, zegt Degrave. “ Ook al ontwikkelt LCL zelf geen nieuwe applicaties of programma’s, toch moeten we weet hebben van hun bestaan. We moeten immers de nodige connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden voor elke situatie of toepassing. ”  
 
Tendensen zoals de digitalisering, Internet of Things en Virtual Reality hebben een grote impact ”, zegt Warnier. “ De nood aan realtime dataverzameling en connectiviteit neemt alsmaar toe. Als datacenter kunnen wij daar natuurlijk flexibeler op inspelen dan een bedrijf met een eigen server room of ‘on premise’ datacenter. LCL hanteert een vooruitziende aanpak op dat vlak. ” 
 
Dat kort op de bal kunnen spelen is volgens Degrave ook te danken aan de manier van werken bij LCL. “ We werken met zeer korte communicatielijnen ”, zegt Degrave. “ Hierdoor kunnen we sneller inspelen op wat er beweegt, op de behoeften van de klant en op nieuwe oplossingen daarvoor. We staan erg kort bij onze klanten, maar ook bij de eigen infrastructuur en operations. Hier is geen sprake van tijdverlies door het doorlopen van allerlei managementniveaus. Dat vind ik prachtig en vormt een van de belangrijkste redenen waarom ik voor LCL heb gekozen.
 
De achtergrond van Xavier Warnier
 
Xavier Warnier heeft 14 jaar professionele ervaring. Die bouwde hij vooral op als consultant in de software-industrie, bij o.a. Systemat. Hij specialiseerde er zich in ERP-systemen en applicaties. Een drietal jaar oefende hij meer algemene managementfuncties uit als Business Unit Manager in de printsector. Nu kiest hij dus voor LCL. Werken in een volledig nieuw domein intrigeerde en overtuigde hem.
 
De wereld van LCL als datacenter was dus volledig nieuw voor Xavier. Hij voelt zich wel enorm ondersteund door uitgebreide begeleiding tijdens zijn inwerkperiode. “ Per maand krijg ik zo’n 4 à 5 opleidingen, zowel productgerelateerd, als over veiligheid en technische aspecten”, zegt Xavier. “Er is bovendien een goede communicatie tussen directie en werknemers, waardoor intern input kan worden gegeven in beide richtingen.
 
In zijn vrije tijd zoekt Xavier graag het avontuur op. Hij is gepassioneerd door extreme sporten zoals windsurfen, kiteboarden en snowboarding. Ook reizen en lekker eten zijn activiteiten naar zijn hart. In de overblijvende tijd probeert hij zich in te zetten als vrijwilliger voor de vzw ‘Fête un rêve’. Die organisatie maakt dromen waar van kinderen die zwaar ziek zijn of een zware periode achter de rug hebben. 
 
De achtergrond van Marc Degrave
 
Degrave studeerde af als Industrieel Ingenieur Telecom. In zijn professionele carrière overheersten steeds twee belangrijke thema’s, nl. Sales en IT. Op vlak van verkoop was hij vooral actief voor grote accounts, Europese instellingen, FOD’s en de overheid in het algemeen. Hij verkocht steeds IT-producten zoals laptops, servers, switches en routers. Gedurende zeven jaar werkte hij bij Tulip Computers: eerst als Account Manager, vervolgens als Sales Director en tenslotte als Country Manager Belux. Daarna was Degrave achttien jaar werkzaam bij Computerland, voornamelijk als zelfstandig agent. 
 
Zijn vrije tijd verrijkt Degrave met andere zaken dan IT en Sales. Zo houdt hij van golf spelen en wandelingen met de hond. Hij is ook een fervente Blues- en Jazzliefhebber. Die muzikale passie kreeg hij van thuis uit mee en werd nog sterker doordat hij een tijdje in Chicago woonde.
Deel deze pagina