Abdellah, Daniel, Gilles, Inge, John, Marc, Sam en Sindhu vormen het Operations Team van LCL.

Elk lid levert een belangrijke bijdrage aan het draaiende houden van de drie data centers in Diegem, Aalst en Antwerpen.

Heeft u zich al eens afgevraagd wie uw bedrijfsdata met de grootste zorg behandelt en ervoor zorgt dat uw data te allen tijde voor u beschikbaar zijn en beschermd worden tegen inbraak of brand?

Het team van  Abdellah  heeft alles onder controle! Sinds januari 2012 leidt Abdellah alle activiteiten op de drie sites van LCL in goede banen. Hij ziet erop toe dat zijn teamleden alles tot hun beschikking hebben om de operationele diensten op het hoogste niveau te kunnen uitvoeren.


Daniel  is het teamlid met de meeste LCL-jaren op zijn teller, namelijk 5.
Hij kent LCL als z’n broekzak. Als Facilities Engineer heeft Daniel een heel gevarieerd takenpakket.
Zo staat hij in voor de airconditioningsystemen, inbraakpreventie, branddetectie, de veiligheid van de toegangssystemen, en de elektriciteit in het volledige gebouw. Daniel kent iedereen on-site. Daarnaast volgt hij de monitoring van de systemen op. Wanneer er iets fout dreigt te lopen is Daniel diegene die preventief ingrijpt.


Ook  Marc  is een man met ervaring. Hij werkt sinds 3 jaar als Installation and Maintenance Technician bij LCL, maar heeft er al een tiental jaar bij een ander datacenter opzitten. Bureauwerk is niets voor hem: Marc zie je vooral op de drie sites van LCL aan het werk. Hij verzorgt de interconnectiviteit. Bekabeling, glasvezel lassen… wanneer er een connectie moet gelegd worden met klanten of providers, wordt Marc ingeschakeld. Daarnaast houdt hij zich bezig met het onderhoud van de facilities. Van een lamp vervangen tot de controle van de airco: hij is een echt manusje-van-alles.


John  werkt inmiddels 2 jaar als Project Manager Facilities bij LCL. “Ik sta in voor de coördinatie en planning van alles wat met de infrastructuur van de gebouwen te maken heeft. Het gaat dan om het onderhouden, vernieuwen, vervangen of verplaatsen van alle systemen die we hier in huis hebben, van generatoren en airconditioning tot UPS-systemen. Verder sta ik in voor de kostenraming en projectplanning wanneer er nieuwe klanten bijkomen of wanneer bestaande klanten een uitbreiding van de capaciteit nodig hebben.”


De jongste van het team is  Sam . Hij maakt sinds maart deel uit van het Operations team. Als Technical Engineer staat hij in voor de installatie van racks voor klanten, databekabeling, stroomvoorziening, onderhoud en continue verbeteringen. Hij ziet erop toe dat de drie sites van LCL steeds geconnecteerd zijn met elkaar. Sam staat binnen het team vooral bekend als de IT-man. Collega’s kunnen altijd bij hem terecht met IT-vragen. “Ik ben hier in een fantastisch team terecht gekomen. De voorbije maanden bij LCL heb ik al enorm veel nieuwe kennis verworven. Een echte leerschool!”


Ook  Gilles  is sinds 3 jaar bij LCL aan de slag als Technical Engineer. Hij heeft de recente uitbouw van LCL Aalst van A tot Z opgevolgd. Leuk weetje: Gilles was er ook bij toen de eerste steen van het data center in Aalst werd gelegd, toen nog niet in handen van LCL. Hij heeft dus al enige ervaring in het bouwen van data centers. Wie Gilles zoekt, vindt hem dan ook vooral op de site in Aalst. Gilles’ opleiding als programmeur komt bovendien goed van pas bij het onderhoud en het programmeren van de databases waarin de kabelboeken worden bijgehouden. Hierin wordt alle bekabeling van LCL zeer gedetailleerd opgelijst.


De meest recente aanwinst van het team is  Inge . Zij startte in augustus bij LCL als Operations Assistant. Inge ondersteunt het Operations team op administratief vlak. Zo beheert zij onder andere de toegang tot de data centers en creëert zij Purchase Orders voor de facturatie. De data centerwereld is haar helemaal niet onbekend. Zij was werkzaam bij een telecomoperator. Van haar overstap naar LCL heeft ze nog geen minuut spijt gehad: “Mijn nieuwe collega’s zijn zeer vriendelijk. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van deze hechte groep. Ik probeer mijn job nu zo goed mogelijk uit te voeren. Ik ben benieuwd naar wat mij hier de komende jaren nog te wachten staat.” 
Deel deze pagina