Context

Citymesh is een West-Vlaamse telecomoperator, gespecialiseerd in de uitbouw van grootschalige draadloze netwerken en gericht op de B2B-markt. De onderneming zorgt onder meer voor wifi-netwerken in  vakantieparken, in steden of op evenementen en verzamelt ook informatie over de gebruikers. Bijvoorbeeld over wanneer en waarom ze de netwerken gebruiken.

Citymesh biedt daarnaast ook 5G ready-netwerken aan voor professionele toepassingen. “We zijn momenteel een operator in België die gebruik maakt van 5G”, zegt Mitch De Geest, CEO van Citymesh. “We konden een deel van het 5G-spectrum bemachtigen, nog voordat andere, grote operatoren dat konden. Wij voorzien momenteel al private 5G ready-netwerken voor enkele havens en stedelijke sites.”

Dankzij die 5G-licentie, kan Citymesh ook de hulpdiensten ondersteunen door middel van drones. “Via het betrouwbare 5G ready-netwerk kunnen dronepiloten drones naar een ongeval sturen ter verkenning. Zo kunnen de drones extra informatie bezorgen aan hulpverleners alvorens die ter plaatse zijn. De dronepiloten werken
vanuit ons eigen controlecentrum.”

Uitdaging

Door de groei van zijn activiteiten was Citymesh op zoek naar een goede datacenterpartner. “We zochten vooral een betrouwbaar datacenter”, zegt De Geest. “Om een goede dienstverlening te garanderen aan onze  klanten, is continuïteit immers cruciaal. Onze netwerken moeten voortdurend excellent functioneren. Daarnaast moest het mogelijk zijn om voor elke specifieke klant en locatie te connecteren met een beschikbare en geschikte telecomoperator. Ons datacenter moest dus ook connecties met een brede waaier aan operatoren toelaten.”

Resultaat

In 2010 koos Citymesh voor LCL als datacenterpartner. “Die keuze van een datacenter was voor ons erg belangrijk”, zegt De Geest. “Ze bepaalt immers mee de kwaliteit van de netwerken die we opbouwen voor onze klanten.

Klanten kunnen rekenen op onze diensten mede doordat wij kunnen vertrouwen op LCL. LCL investeert onder meer in grondige back-upsystemen, waardoor we gerust kunnen zijn op vlak van continuïteit. Verder draagt Citymesh beveiliging hoog in het vaandel, en we wisten dat dat ook voor LCL geldt. De hoge mate van redundantie en veiligheid hebben ons overtuigd.”

“LCL is een betrouwbare, toekomstgerichte partner met ruime keuze aan telecomoperatoren”

“Naast stabiliteit, biedt LCL ook een uitgebreide keuze aan telecomoperatoren, waardoor we flexibel kunnen zijn in onze dienstverlening. We kunnen bovendien steeds de afweging maken welke operator het meest geschikt is in een specifieke context. Zowel voor de traditionele glasvezelverbindingen als voor backbone connecties, biedt LCL verschillende opties.”

“Optimale connectiviteit is cruciaal voor de netwerken die Citymesh opzet en dat is waar LCL voor staat”, zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL. “We zien daarbij dat er tussen netwerken onderling steeds meer data uitgewisseld moeten worden. Dus ook in dat opzicht wordt connectiviteit steeds belangrijker. Zonder erg snelle gegevensuitwisseling tussen de operatoren kunnen zelfrijdende auto’s bijvoorbeeld niet functioneren.”

“LCL is een toekomstgericht datacenterbedrijf”, zegt De Geest. “Het volgt de evoluties op de telecommarkt op de voet, net zoals wij. LCL heeft bovendien een unieke positie om te netwerken in de sector. Hun team brengt ons in contact met de juiste mensen.”

Added Business Value

+ Betrouwbare dienstverlening
+ Ruime keuze aan telecomoperatoren
+ Een toekomstgerichte partner met de juiste connecties
 
Deel deze pagina