LCL is een Business Developer rijker: Marc Degrave wordt met name de nieuwe ‘Business Developer Public Sector & Health’. Hij richt zich vooral op smart cities, hospitalen, universiteiten, openbare besturen en parastatalen.
 
Geen tijdverlies dankzij korte communicatielijnen
Toen hij de vraag kreeg om bij LCL te beginnen, hoefde Degrave niet lang na te denken. LCL leek hem meteen een aangename onderneming. “Het voelde direct goed aan toen ik er binnenkwam en ook de verschillende eerste gesprekken vielen enorm mee”, zegt Marc Degrave, Business Developer Public Sector & Health. “Er is een familiale sfeer met een goede mix tussen jonge, gedreven mensen en ervaren rotten in de ICT. Het is geen te groot bedrijf, van Belgische bodem en met toekomstperspectieven.”
 
Ook qua manier van werken, bleek zijn eerste positieve indruk te kloppen. “Bij LCL werken we met zeer korte communicatielijnen”, zegt Degrave. “Hierdoor kunnen we sneller inspelen op wat er beweegt, op de behoeften van de klant en op nieuwe oplossingen daarvoor. We staan erg kort bij onze klanten, maar ook bij de eigen infrastructuur en operations. Hier is geen sprake van tijdverlies door het doorlopen van allerlei managementniveaus. Dat vind ik prachtig en vormt een van de belangrijkste redenen waarom ik voor LCL heb gekozen.”
 
Hoe kunnen we u helpen?
“In de IT-sector is het vooral de uitdaging om goed op de hoogte te zijn van nieuwe evoluties”, zegt Degrave. “Ook al ontwikkelt LCL zelf geen nieuwe applicaties of programma’s, toch moeten we weet hebben van hun bestaan. We moeten immers de nodige connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden voor elke situatie of toepassing.” 
 
“Mijn missie bestaat erin bedrijven op de hoogte te brengen van de mogelijkheden in ons datacenter en hoe die hen kunnen helpen”, zegt Degrave. “Zowel voor connectiviteit, als voor hybride oplossingen, housing of externe storage. Dankzij onze carrier-neutrale aanpak, kunnen we op vlak van connectiviteit prijsbewustere opties creëren voor onze klanten. Universitaire ziekenhuizen en universiteiten hebben de boodschap duidelijk al goed begrepen. Zij zoeken steeds vaker samen een externe partner voor hun ICT-omgeving. Zo creëren ze een dubbel prijsvoordeel, enerzijds dankzij schaalvoordelen door samen te werken, anderzijds dankzij de betere telecomtarieven die ze kunnen onderhandelen bij een carrier-neutrale partij zoals LCL.”
 
Sales en IT als rode draad
Degrave studeerde af als Industrieel Ingenieur Telecom. In zijn professionele carrière overheersten steeds twee belangrijke thema’s, nl. Sales en IT. Op vlak van verkoop was hij vooral actief voor grote accounts, Europese instellingen, FOD’s en de overheid in het algemeen. Hij verkocht steeds IT-producten zoals laptops, servers, switches en routers. Gedurende zeven jaar werkte hij bij Tulip Computers: eerst als Account Manager, vervolgens als Sales Director en tenslotte als Country Manager Belux. Daarna was Degrave achttien jaar werkzaam bij Computerland, voornamelijk als zelfstandig agent.
 
Zijn vrije tijd verrijkt Degrave met andere zaken dan IT en Sales. Zo houdt hij van golf spelen en wandelingen met de hond. Hij is ook een fervente Blues- en Jazzliefhebber. Die muzikale passie kreeg hij van thuis uit mee en werd nog sterker doordat hij een tijdje in Chicago woonde.
Deel deze pagina