november 2018

Nieuwe datazaal LCL in Antwerpen

 

LCL breidt haar datacenter in Antwerpen uit. De nieuwe datazaal van 200 m² is een uitbreiding op de twee bestaande zalen. De ruimte is ook voorzien van de nodige nieuwe systemen (generator, UPS, branddetectie, koeling etc.) en een extra toegangssluis om de veiligheid te verhogen.

Omdat het datacenter in Antwerpen zijn maximumcapaciteit heeft bereikt, breiden we het uit met 200 m². Dat is het equivalent van een 70-tal nieuwe racks. De totale oppervlakte van het datacenter bedraagt nu 500 m². Deze investering is een gepland vervolg op de totale vernieuwing van de elektrische installaties in Antwerpen twee jaar geleden. De extra datacenterruimte is beschikbaar vanaf januari.

In Antwerpen zitten we vaak dichter bij de eindgebruiker. Ons datacenter in Diegem is meer centraal gelegen, dicht bij Brussel. Maar veel van onze klanten bevinden zich buiten de hoofdstad. Om letterlijk dichter bij onze klanten te staan, hebben we die extra ruimte gecreëerd. We willen steeds beschikbaar en bereikbaar zijn en blijven dus investeren in bijkomende capaciteit voor onze bestaande en nieuwe klanten.

Overzicht uitbreidingen datacenters

Sinds de oprichting zet LCL in op uitbreiding om steeds voldoende capaciteit te blijven bieden. In 2002 nam Laurens van Reijen een datacenter in Diegem over en zo was het eerste LCL datacenter een feit. Twee jaar later kwam het datacenter in Antwerpen erbij. Deze uitbreiding met 200m² is de eerste daar. In 2011 nam LCL het datacenter van DataCloud in Aalst over. De bestaande 1200 m² in Aalst werd in 2014 aangevuld met 300 m². Vervolgens bouwde LCL in 2016 in Diegem een bijkomend datacenter met een nieuwe meet-me-room, Diegem 4, van 600 m².

We blijven investeren in de uitbouw van onze datacenters, zodat de IT van onze klanten flexibel kan blijven groeien.

LCL, uw partner voor data center outsourcing