• LCL investeert 1,9 miljoen euro in nieuw data center in Diegem

  LCL zet volop in op groei. Zo is er naast het bestaande data center in Diegem een bijkomend data center van 600 m² ingericht. Het gaat over een investering van 1,9 miljoen euro aan bouwkosten en technische infrastructuur. LCL komt daarmee aan een totale bedrijfsoppervlakte van 7000 m² in haar data centers in Aalst, Diegem en Antwerpen, waarvan de helft ‘white space’, ruimtes met serverracks.

  Lees verder 

  Top • LCL werft Project Manager aan voor ambitieuze nieuwe projecten

  LCL heeft Matthias Borremans aangeworven als Project Manager Facilities. De burgerlijk ingenieur zal bij LCL de toekomstige uitbreidings- en vernieuwingsprojecten in goede banen leiden.

  LCL bevestigt met die aanwerving zijn ambitie om te blijven groeien, en verder te investeren in de nieuwste technologie voor haar data centers.

  Lees meer 

  Top • Video: Hoe testen we de back-upsystemen?

  Bij LCL zeggen we niet alleen dat onze data centers bestand zijn tegen stroomonderbrekingen, we testen het ook elke maand. En er is geen betere manier om de back-upsystemen te testen dan de netstroom af te zetten.

  Bekijk de video 

  Top • CM: Een robuust en goed geconnecteerd data center is cruciaal

  CM (Christelijke Mutualiteit) verhuisde 5 jaar geleden zijn 2de data center naar LCL in Diegem. Daar worden de gegevens van 4,5 miljoen leden bewaard, en worden dagelijks tot twee miljoen transacties verwerkt, goed voor zo’n € 50.000.000 aan uitbetalingen per dag. De veiligheid en connectiviteit bij LCL zijn dus cruciaal voor de dagelijkse werking van CM.


  Lees meer 

  Top • Cijfer van de maand: 10.000.000

  10 miljoen servers wereldwijd zijn comateus. Comateuze servers of ‘zombie servers’ zijn servers die wel draaien, maar geen functie hebben. Dat komt neer op 30 procent ongebruikte servers en 30 miljard ongebruikt data center kapitaal. Weet u zeker dat de servers in uw bedrijf wél renderen?

  Lees meer
   

  Top

LCL, uw partner voor data center outsourcing