• LCL breidt zijn team uit

  Een datacenter, da's toch gewoon een gebouw met veel servers? Niets is minder waar! Er schuilt een hele organisatie achter een veilig en flexibel datacenter als dat van LCL. Om zijn team te versterken, is LCL nu op zoek naar een Facilities Engineer. Een paar collega's vertellen alvast hoe het is om voor LCL te werken.
  (lees meer)

  Top • RealDolmen kiest voor LCL

  IT-product- en dienstenleverancier RealDolmen schakelde deze zomer een tweede datacenter in voor diensten aan hun klanten. Na een uitgebreide evaluatie van verschillende datacenters werd gekozen voor een partnership met LCL. Bert Verboven, Service Delivery Manager, en Conny Van den Steen, Domain Manager Cloud bij RealDolmen, geven tekst en uitleg.
  (lees meer) 

  Top • Dataopslag in het buitenland: bezint eer ge begint!

  Geeft u erom in welk land uw bedrijfsinformatie bewaard wordt? Maakt het u uit of uw data in een Indische, Canadese of Australische cloud vertoeven? Bezint eer ge begint, want de keuze voor een buitenlands datacenter kan verstrekkende gevolgen hebben. Laurens van Reijen, Managing Director van LCL, licht toe.
  (lees meer)

  Top
 • Telex

  Evonet

  De supersnelle internet en ethernet verbindingen van Evonet zijn sinds kort ook beschikbaar in de datacenters van LCL in Aalst en Antwerpen. Evonet was al veel langer in het datacenter van LCL in Diegem aanwezig. De samenwerking tussen beide partijen ontstond ongeveer tien jaar geleden.

  Karl Soens, Managing Director bij Evonet: "De samenwerking met LCL is een structureel partnership op lange termijn. De kerncompetentie van LCL ligt bij de infrastructuur, terwijl Evonet zich bezighoudt met alles wat netwerk-gerelateerd is. Het datacenter van LCL in Diegem is een van de twee belangrijkste knooppunten van ons netwerk in België. Dankzij LCL zijn we in staat om volwaardige datacenter-diensten aan te bieden en te zorgen voor heel snelle internet en ethernet verbindingen. Samen met LCL kunnen we hybride cloud oplossingen aanbieden, waarbij de klant een deel van zijn data op een eigen server bewaart en een ander deel toevertrouwt aan het datacenter van LCL. Een bijzonder interessante propositie!"

  Top • Het cijfer: 12

  Het team van LCL bestaat uit twaalf medewerkers. Samen zorgen zij ervoor dat onze klanten kunnen rekenen op een betrouwbaar datacenter met een uitstekende service. Binnenkort zal ons team trouwens uitbreiden met een dertiende collega.  

  Top

LCL, uw partner voor data center outsourcing