• Verhuizing datacenter: makkelijker gezegd dan gedaan!

  De verhuizing van een datacenter heeft meer voeten in de aarde dan u zou denken. Het is meer dan enkele kabeltjes loskoppelen, het ICT-materiaal overbrengen naar de nieuwe locatie en alles herinstalleren. We geven het woord aan twee experten.
  (lees meer)

  Top • In-house datacenter versus data-outsourcing: de financiële hersenbrekerin veilige handen

  Waar bewaart u uw gegevens? In uw eigen server room of datacenter? Dan raad ik u aan om de financiële vergelijking te maken met een extern commercieel datacenter, zoals LCL. Welke optie is het  voordeligst? In-house datacenter versus outsourcing: de financiële vergelijking.
  (lees meer) 

  Top • Cijfer van de maand

  LCL supportert voor de Rode Duivels op het WK voetbal in Brazilië! Het gezamenlijk volume van de drie datacentra van LCL bedraagt 15.200 m³. Dat is net genoeg ruimte om zo’n 1,9 miljoen voetballen in op te bergen.

  Top

 • Carrier News

  Cofely, dochtermaatschappij van GDF Suez Energy Services en een specialist in onder andere datacenter services en housing, huurt een rack bij LCL om gebruik te kunnen maken van de aanwezige operators in het datacenter in Diegem. “LCL heeft het grote voordeel een aanzienlijk aantal operatoren in huis te hebben. Wij willen onze klanten een breed aanbod aan operatoren kunnen bieden en onze aanwezigheid in het datacenter van LCL maakt dat mogelijk ”, vertelt Thibault Meur, Business Development Manager bij Cofely Services. “LCL heeft een uitstekende reputatie. Bovendien is LCL carrier neutral en dus niet verbonden aan één specifieke operator. Doordat LCL actief is in het noorden van België en Cofely in het zuiden zijn we zeer complementair.”

  GTT Communications, een wereldwijde cloud netwerk provider voor multinationals, heeft de opening aangekondigd van een nieuw Network Operations Center in Fairfax (Virginia), om de globale levering van cloud networking oplossingen aan een groeiende klantenbasis van multinationals te kunnen ondersteunen. “GTT groeit snel. De opening van een nieuw Network Operations Center zal ervoor zorgen dat we kwaliteitsvolle diensten zullen kunnen blijven bieden aan onze klanten wereldwijd”, verklaart Rick Calder, CEO en voorzitter van GTT.  Dit betekent dat GTT nu Network Operations Centers heeft in Fairfax (Virginia -VS) , Belfast (Ierland)  en Cagliari (Italië).

  Bedankt carriers! Op donderdag 22 mei ontving LCL naar jaarlijkse gewoonte haar carriers voor een avond vol informatie, animatie en degustatie. Na een inleidende presentatie van LCL’s Managing Director Laurens van Reijen, kregen de vertegenwoordigers van enkele carriers (Cofely Services/Gdf Suez, Colt Telecom, GTT, Syntigo, Telenet en Sanef) het woord. 

  Top

LCL, uw partner voor data center outsourcing