• Primeur: LCL is groenste datacenter van België

  De kogel is door het datacenter! LCL heeft als eerste Belgische datacenter het ISO-certificaat voor milieubeheer behaald. Datacenters, zowel zelfstandige datacenters als de datacenters binnen bedrijven, verbruiken tot 2,5% van alle energie wereldwijd. Een zorgvuldig gevoerd milieubeleid is dan ook uiterst belangrijk.
  (lees meer)

  Top • LCL waakt over servers Tomorrowland.com

  LCL heeft met Stone.is een mooie referentie in haar klantenportefeuille. Sinds 2006 biedt dit Gentse hostingbedrijf haar diensten onder andere aan vanuit LCL's datacenter in Diegem. Wat deze samenwerking zo tot de verbeelding doet spreken is de link met één van de populairste dance-festivals ter wereld: Tomorrowland en Tomorrowworld.
  (lees meer) 

  Top • Achter elke succesvolle man...

  ... staan drie sterke vrouwen! Dat is althans toch het geval bij LCL. CEO Laurens van Reijen wordt gesteund door een hecht backoffice team. Maak kennis met Joëlle Nicolaï, Ann Segers en Evelien van Eetvelde. 
  (lees meer)

  Top
 • Het cijfer van de maand: 0 milliseconden

  0 milliseconden is de tijd die de twee internetknooppunten BNIX en NL-ix in het datacenter van LCL in Diegem nodig hebben om uw zoekopdracht naar een buitenlandse website te voltooien.

  BNIX (Belgische Internet Exchange) en NL-ix (Nederlandse Internet Exchange) zijn beide platformen die verschillende wereldwijde IP-netwerken onderling verbinden en rechtstreeks met elkaar laten communiceren. Beide knooppunten maken dankzij peering een snelle en kwaliteitsvolle verbinding met internationale websites mogelijk.

  Beide netwerken hebben een knooppunt bij LCL in Diegem. Daardoor heeft u van bij LCL in Diegem rechtstreeks toegang tot de wereld, zonder vertraging. Dit kan zoekresultaten op internet evenals mailverkeer merkbaar sneller maken voor klanten.  

  Top • Telex News

  SOFICO (Waalse maatschappij voor aanvullende finaciering van infrastructuur) , beheerder van een uitgebreid telecommunicatienetwerk, vooral gericht op andere operators, heeft onlangs haar diensten ondergebracht in het datacenter van LCL in Diegem. Zo bieden zij hun klanten voortaan een nieuw knooppunt aan waar zij de gewenste diensten kunnen vinden.

  SOFICO speelde al enkele jaren met het idee om zich te vestigen in het datacenter van LCL. Nu is deze samenwerking dus een feit. De verbinding werd gerealiseerd in september.  

  Top

LCL, uw partner voor data center outsourcing