• Enquête: Belgische beursgenoteerde bedrijven hebben vals veiligheidsgevoel over hun data-opslag

  CIO’s en IT-managers van beursgenoteerde bedrijven gaan er ten onrechte van uit dat hun bedrijfsdata veilig worden bewaard. Risico’s als stroomuitval of brand worden onderschat, veiligheidssystemen worden niet getest, en er wordt te weinig geïnvesteerd in redundantie. Dat blijkt uit een survey van LCL bij Belgische beursgenoteerde bedrijven.

  Lees verder 

  Top • Het data center van de 21ste eeuw

  De server room of het data center is het centraal zenuwstelsel van uw bedrijf. Als een server om welke reden ook uitvalt, is het gevolg meestal dat het hele bedrijf tot stilstand komt. De veiligheid en bedrijfszekerheid van uw server room staan met andere woorden in voor de continuïteit van uw bedrijf.

  Lees meer 

  Top • Video: wat is de rol van een onafhankelijk data center?

  We merken regelmatig dat er nog heel wat onduidelijkheid heerst over wat een data center nu precies is, en waar de rol van het data center stopt en de systeemintegratoren, hostingfirma’s en telecomoperatoren het overnemen. In deze video hebben we het dan ook over de rol van het data center.

  Bekijk de video 

  Top • LCL biedt klanten RFP aan om telecompartner te selecteren

  De verhuis van bedrijfsservers naar een extern data center leidt automatisch tot de nood aan een supersnelle, efficiënte en betrouwbare dataverbinding. LCL laat als carrier neutral data center de keuze voor een telecompartner over aan de klant...


  Lees meer 

  Top • Christelijke Mutualiteit: “Een robuust en goed geconnecteerd data center is cruciaal voor onze dagelijkse werking”

  CM verhuisde vijf jaar geleden zijn tweede data center naar LCL in Diegem. Daar worden de gegevens van 4,5 miljoen leden bewaard, en worden dagelijks tot twee miljoen transacties verwerkt, goed voor zo’n 50 miljoen euro aan uitbetalingen per dag. De veiligheid en connectiviteit bij LCL zijn dus cruciaal voor de dagelijkse werking van CM.

  Lees meer
   

  Top