Overheid

Doe een beroep op een betrouwbare specialist zoals LCL om je IT-infrastructuur te housen. Housing van servers is immers de kerncompetentie van LCL. We hebben kennis van zaken, gespecialiseerde medewerkers en zijn de klok rond bereikbaar indien nodig. We zorgen ervoor dat jouw IT-diensten ook bereikbaar zijn.

LCL is een volledig Belgisch bedrijf en alle gegevens worden in België opgeslagen. LCL is ook een neutraal en onafhankelijk datacenterbedrijf. Je kan verbinding maken met verschillende overheidsnetwerken naar keuze aan hoge bandbreedtes: Sofico, Vlaams Glas, Belnet en Defensie. Bovendien maken wij ook deel uit van het VITO-raamcontract van Securitas, waardoor het voor overheidsdiensten makkelijk is om zonder aanbestedingen met ons samen te werken.

LCL beschikt over verschillende externe kwaliteitsbeoordelingen: het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement, het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging en de ISAE 3000- en ISAE 3402 type II-rapporten voor risicobeheersing. Deze beoordelingen verzekeren dat je bij LCL kan rekenen op een veilige, milieuvriendelijke en gecontroleerde datacenterinfrastructuur.

We beveiligen onze drie datacenters volgens de hoogste standaarden. Dat gaat over fysieke beveiliging zoals een omheining, camerabewaking, toegangscontrole, brand- en lekdetectie en koeling, maar ook over redundantie. Dat wil zeggen dat alle systemen een back-upinstallatie hebben en de continuïteit op elk moment gewaarborgd is. Met een minimum beschikbaarheid van 99,98%, zit LCL op het hoogst haalbare niveau in België: Tier 3. Al deze veiligheidsmaatregelen en regelmatige controles zorgen voor minder risico op dataverlies bij bijvoorbeeld stroomonderbrekingen. Op die manier helpen we je reputatieschade voorkomen.

We investeren voortdurend in de uitbreiding van onze datacenters. De capaciteit kan naar wens verhoogd worden. Extra racks nodig? Liever een private room? Geen probleem. Ons team helpt je bovendien graag een handje met je technische vragen.