Eerste datacenter in België met Tier III-certificaat van Uptime Institute voor het design

Aalst, Antwerpen, Diegem, 14 november 2019 – Datacenterbedrijf LCL bouwt momenteel een nieuw datacenter ‘LCL Brussels West’. Voor het ontwerp verkregen ze alvast het Tier III-certificaat van Uptime Institute. Dit is een eerste, cruciale stap voor de Tier III-certificering van het nieuwe datacentergebouw. LCL heeft zo als eerste in België een datacenterdesign conform de Tier III-classificering van Uptime Institute. LCL investeert zo’n 15,5 miljoen euro in het nieuwe datacenter.

Lees meer

LCL eerste datacenter in België met DCspine-technologie

Aalst, Antwerpen, Diegem, 2 oktober 2019 – LCL Data Centers is het eerste Belgische datacenterbedrijf dat aansluit op DCspine. Concreet kunnen de klanten van LCL hiermee snel een betrouwbare, schaalbare en flexibele connectie opzetten. LCL België breidt zijn aanbod zo opnieuw uit en vormt meer en meer het hart van de Belgische connectiviteit.

Lees meer

Steve De Craene neemt financiële touwtjes in handen bij LCL

Diegem, 12 juni 2019 – LCL heeft een nieuwe Finance Manager: Steve De Craene. Hij zal de financiële strategie van LCL in goede banen leiden. Iets waar zijn 17 jaar ervaring, ook op Europees niveau, hem zeker bij zullen helpen. “Ik ben gevallen voor het relatief kleine bedrijf met een enorm groeipotentieel. Een datacenter vraagt wel een specifieke aanpak op financieel vlak.
 

Lees meer

LCL investeert 260 000 euro in nog meer veiligheid

Diegem, 8 april 2019 – LCL beschikt als eerste datacenter in België over het ISO 45001-certificaat. Zijn datacenters zijn dus conform de nieuwe internationale norm voor professionele gezondheid en veiligheid. Om dit certificaat te behalen investeerde LCL zo’n 260 000 euro. LCL neemt veiligheid op de werkvloer meer dan serieus. Het datacenterbedrijf wil meer bewustwording creëren over de veiligheidsrisico’s in datacenters.
 

Lees meer

Vlaams Parlement plaatst back-up van gegevens bij LCL

Diegem, 15 november 2018 – Het Vlaams Parlement maakt voortaan een externe back-up van zijn gegevens en kiest daarvoor het datacenter van LCL in Diegem. De overheidsinstelling beschikt daarnaast over twee eigen, volledig gesynchroniseerde, datacenters. Op die manier is het parlement beter gewapend tegen rampscenario’s. De aansluiting met het Vlaams Glas-netwerk, die zorgt voor ultrasnelle datacommunicatie, kon het Vlaams Parlement overtuigen.
 

Lees meer

LCL deelnemer aan European Code of Conduct voor energie-efficiëntie in datacenters

Programma Europese Commissie om energieverbruik en milieu-impact van datacenters te verlagen

Diegem/Antwerpen/Aalst, 11 oktober 2018 – De drie datacenters van LCL nemen deel aan het ‘European Code of Conduct for Energy Efficiency in Data Centres’ programma. Dat is een initiatief van de wetenschappelijke dienst van de Europese Commissie. Het doel is om het energieverbruik van datacenters in Europa te verminderen en zo de CO2-uitstoot te verlagen, de opwarming van de aarde terug te dringen en ook kosten te besparen. Naast deelnemer, is LCL als eerste datacenterbedrijf in België ook ‘endorser’. Als ‘endorser’ geeft LCL advies aan klanten hoe ze de installaties beter kunnen gebruiken om energie te besparen. 

Lees meer

LCL Data Centers bouwt nieuwe datazaal bij in Antwerpen

Antwerpen, 4 september 2018 – LCL, specialist in het beheer van datacenters, breidt haar datacenter in Antwerpen uit. De nieuwe datazaal van 200 m² is een uitbreiding op de twee bestaande zalen. De ruimte is ook voorzien van de nodige nieuwe systemen (generator, Uninterruptible Power Supply, branddetectie, koeling etc.) en een extra toegangssluis om de veiligheid te verhogen. Het gaat om een investering van 600 000 euro.


 

Lees meer

LCL Data Centers en Karel de Grote Hogeschool slaan handen in elkaar voor Internet of Things

Antwerpen, 6 juni 2018 – LCL, specialist in het beheer van datacenters, en Karel de Grote Hogeschool (KdG) slaan de handen in elkaar voor het uitbouwen van ‘The Things Network’. Dat is een wereldwijde, open Internet of Things (IoT)-infrastructuur waarop iedereen zich gratis kan aansluiten. Iedereen kan er ook aan bijdragen door een gateway te plaatsen. LCL plaatst zo’n IoT-antenne op haar datacenters in Antwerpen, Diegem en Aalst waardoor het bereik van het netwerk vergroot.


 

Lees meer

Wilfried Landsheer (60) wordt sales manager bij LCL om groei aan te houden Business development team

Diegem, 29 mei 2018 – LCL, specialist in het beheer van datacenters, heeft Wilfried Landsheer aangesteld als sales manager. Lut Wilms zal daarnaast als nieuwe business developer inzetten op een verdere uitbreiding van het marktaandeel van LCL. Landsheer heeft de leiding over het business development team. Met zijn jarenlange ervaring in de ICT-wereld op het vlak van sales en management, is hij de geknipte persoon om het sales team van LCL naar een niveau hoger te tillen.

 

Lees meer

Nieuwe medewerkers bij LCL om groei te ondersteunen

Diegem, 27 februari 2018 – LCL, specialist in het beheer van data centers, heeft drie nieuwe medewerkers aangeworven. Wim Boschmans vervoegt het team als Marketing and Communication Manager. Floris Smits en Bart Liessens versterken het technische team, respectievelijk als Facilities Engineer en Field Engineer. LCL ondersteunt daarmee de groei van haar data centers in Diegem en Antwerpen.

 

Lees meer
Displaying results 1-10 (of 17)
 |<  < 1 - 2  >  >|