Uptime Elastix – Cronos Groep – brengt clouddiensten onder bij LCL

Uptime Elastix, hybride cloudprovider en onderdeel van de Cronos Groep, biedt vanaf nu zijn clouddiensten aan vanuit de data centers van LCL in Diegem en Aalst. Dat biedt Uptime Elastix de ruimte die het bedrijf nodig heeft om zijn cloudaanbod te verbreden en aan zijn groei tegemoet te komen. De cloudomzet van Uptime Elastix is in 2016 immers met 70 procent gestegen.

Uptime Elastix, de cloud business unit van Uptime Group, biedt verschillende clouddiensten aan zijn klanten aan: Infrastructuur as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Daarvoor huurt het bedrijf ruimte in twee data centers van LCL. In de vestiging in Diegem brengen ze bijvoorbeeld de hele IT van een bouwgroep onder in een cloudoplossing. Vanuit het LCL data center in Aalst voorziet Uptime Elastix zijn klanten van Disaster Recovery as a Service (DRaaS).Volgens Uptime Elastix behoort LCL tot de data center-top in België. Het centrale aanspreekpunt en het feit dat de data in België blijven is voor hen een pluspunt. Maar het grootste voordeel voor de hybride cloudprovider is onze ‘carrier-neutraliteit’. Zo kunnen ze met verschillende internet service providers werken. Daarnaast overtuigde de ISO-certificering hen, om met zekerheid duurzame en veilige diensten aan te kunnen bieden.
De bedrijven van de Uptime Group besteden veel aandacht aan certificatie en opleiding, en dat past goed bij het DNA van LCL. Daarnaast is het, zeker in het kader van de General Data Protection Regulation (GDPR), van belang dat Uptime Elastix nu een volledig cloudaanbod heeft binnen de Belgische landsgrenzen. Bedrijven moeten immers weten waar hun data zich bevinden.