LCL werft Project Manager aan voor ambitieuze nieuwe projecten

Matthias Borremans was tot voor kort Technical Manager bij FLiDAR, een start-up die werd overgenomen door het Canadese AXYS. Hij leidde er het ontwerp, de bouw en het beheer van drijvende meetstations die bij offshore windmolenparken de windsnelheid meten. Borremans was er verantwoordelijk voor de installaties in heel Europa.

De stap van offshore windparken naar een data center was volgens Matthias kleiner dan je zou vermoeden: “Bij beide bedrijven staat betrouwbaarheid en klantgerichtheid centraal, en draait het businessmodel rond het leasen van technologie.” De nieuwe project manager begon zijn carrière als projectingenieur bij Atlas Copco, waar hij ervaring opdeed in het ontwikkelen van compressoren en vacuumpompen.

Zijn keuze voor LCL was ingegeven door een interesse in datatechnologie en het geloof in de toekomstvisie van het bedrijf: “Ik was als ingenieur al langer geïntrigeerd door data centers, en bij de eerste kennismaking bleek meteen dat LCL beschikt over een hecht team waar enorm veel kennis aanwezig is”, aldus Matthias. “Start-ups zoals FLiDAR hebben door de band genomen een jong personeelsbestand. Ik was daar al een ancien, terwijl ik bij LCL nog heel wat kan bijleren van oudere collega’s met pakken kennis en ervaring.”

LCL blijft investeren
LCL heeft de voorbije jaren zijn data centers gevoelig uitgebreid: in 2014 werd er in Aalst 300 m² extra ruimte in gebruik genomen, en zopas werd er in Diegem 1,9 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw data center van 600 m². De komende jaren zijn er nog meer grote projecten gepland: er wordt verder geïnvesteerd in nieuwe data centers, en de bestaande installaties worden aangepast aan de nieuwste technologische innovaties. Zo krijgt de volledige elektrische installatie in het data center in Antwerpen een upgrade, en worden de gevels van de site in Diegem vernieuwd. Al deze projecten zullen worden gesuperviseerd door de Project Manager Facilities.

Bij LCL zal hij ook de ecologische voetafdruk van de data centers nog verder terugschroeven. Ook dat is iets wat de burgerlijk ingenieur nauw aan het hart ligt: bij FLiDAR ontwikkelde hij een drijvend meetstation dat volledig aangedreven wordt door hernieuwbare energie.

“Het feit dat LCL een groot stuk van de winst herinvesteert in de voortdurende vernieuwing en uitbreiding, maakt het ook een aantrekkelijke werkgever”, geeft Matthias aan. “Het bedrijf zal de komende jaren nog sterk groeien, en zijn positie als één van de grootste en best geconnecteerde data centers van het land nog versterken.”

“Door de niet aflatende investeringen bij LCL kiezen we ervoor om ons team uit te breiden met enkele sterke profielen,” legt CEO Laurens van Reijen uit. “Naast Matthias wordt er binnenkort ook een Facility Manager aangetrokken die zich over de dagelijkse werking van de bestaande installaties zal ontfermen.”