LCL investeert 1,9 miljoen euro in nieuw data center in Diegem

Het nieuwe data center, LCL Diegem 4, is ingericht met de nieuwste technologie om de bedrijfszekerheid en veiligheid van de servers en data te garanderen. Het leeuwendeel van de investering gaat dan ook naar de technische infrastructuur: 1,3 miljoen euro. LCL installeerde in het nieuwe data center bijvoorbeeld het nieuwste blussysteem met NOVEC 1230, het meest mens- en milieuvriendelijke blusgas dat vandaag op de markt is. Diegem 4 wordt daarmee het derde en meest gesofisticeerde gebouw van de LCL-site in Diegem.

Schaalvergroting
LCL beschikt over data centers in Diegem, Antwerpen en Aalst. Het bijkomende data center in Diegem kadert in een constante schaalvergroting. Na de uitbreiding van het data center in Aalst met 300 m² in 2014, zorgt het nieuwe data center in Diegem alweer voor een gevoelige uitbreiding.

Met de nieuwe uitbreiding komt er ook een tweede meet-me-room in Diegem. Dat is een ruimte waar klanten en telecomoperatoren met elkaar in verbinding worden gebracht. “Ons data center in Diegem is één van de belangrijkste knooppunten van dataverkeer in België”, legt CEO Laurens van Reijen uit. “Klanten kunnen er rechtsreeks aansluiten op de backbone van het internet, en de verschillende nationale en internationale operatoren worden er ook met elkaar verbonden. In Diegem komen zoveel verschillende telecomoperatoren samen dat een nieuwe meet-me-room noodzakelijk werd.”