Datacenter locaties

LCL, dat zijn 3 state of the art datacenters in België. Onze datacenters zijn gevestigd op een veilige afstand van elkaar in Diegem, Antwerpen en Aalst. De ideale oplossing om uw bedrijfscontinuïteit te verzekeren is om uw gegevens te spreiden over meerdere datacenters. Als één locatie dan getroffen wordt door een ramp, ligt het andere datacenter op een veilige afstand om een easy back-up- en disaster recovery toe te passen. De snelheid van de gegevensoverdracht tussen de drie datacenters is bovendien bliksemsnel.
 
Diegem
Brussel is het centrum van Europa en van België. Met snelle verbindingen naar wereldsteden als Londen, Parijs of Amsterdam is het niet alleen een verkeersknooppunt, het is ook een knooppunt van internationaal dataverkeer/connectiviteitsknooppunt. Op een steenworp van het datacenter in Diegem vind je veel belangrijke IT-leveranciers.
 
Aalst
Net als de andere datacenters van LCL is ook dat in Aalst carrier neutraal. Je kiest dus zelf met welke telecomoperator je verbinding maakt. Als je uit West- of Oost-Vlaanderen komt, is dit datacenter ideaal gelegen om je wat kilometers te besparen. Bovendien is een Tier 3-datacenter uniek in deze regio.
 
Antwerpen
Ook in Antwerpen staat een datacenter tot jouw beschikking. De stad is eveneens een belangrijk internetknooppunt. Het redundante datacenter is voorzien van vernieuwde elektrische installaties, brand- en lekdetectie, klimaatregeling en fysieke beveiliging.