Uw ICT-infrastructuur staat veilig bij LCL

Je data, samen met je fysieke ICT-infrastructuur, vormen defunderingen van je digitale bedrijfsprocessen. Om het risico op stroomuitvallen en verlies van data te beperken, is het noodzakelijk dat je gebruik maakt van state-of-the-art ICT-infrastructuur. Je kunt deze IT-investeringen zelf doen, of je plaatst de infrastructuur in een data center zoals LCL. En die staan veilig bij ons, net omdat het onze expertise is om jouw bedrijfscontinuïteit te waarborgen

Jouw infrastructuur in een Tier 3-data center

Een ICT-infrastructuur bouwen, onderhouden en uitbaten voor één enkele organisatie is een ingewikkelde en dure opgave. Naast voldoende ruimte en technische kennis, moet je ook beschikken over de correcte apparatuur voor stroomvoorziening, koelingnetwerkverbindingen en meer. Daarnaast is er de continue evolutie van de behoeften en technologieën van bedrijven en hun klanten.  

Door je servers onder te brengen in een van onze Tier 3-data centers, kies je voor flexibiliteit, veiligheid, beschikbaarheid en bedrijfscontinuïteit. 

Kiezen voor housing bij LCL 

 

Flexibel en schaalbaar 

We investeren continu in de uitbreiding van onze data centers en infrastructuur. Ook jij kunt dus flexibel met ons meegroeien. Heb je extra ruimte nodig? Geen probleem, we zoeken samen met jou naar een oplossing op maat.  

 

Kostenefficiënt 

Wanneer je kiest voor housing of colocatie bij LCL, huur je als het ware een stukje van het data center afJe betaalt alleen wat je nodig hebtDaarnaast worden onze voorzieningen (energie-)efficiënt ingezet en worden de kosten over de verschillende gebruikers verspreidWe werken met een vaste prijs per maand, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.  

 

Steeds verbonden 

LCL is het belangrijkste en grootste interconnectiepunt van België dat uw business kan connecteren met eender waar in de wereld. We hebben 40 telecomoperatoren die uw business kunnen ondersteunen en doen groeien. We zijn carrier, cloud en systeemintegrator neutrale data centersje kiest dus zelf met welke telecomaanbieder, cloud provider of IT-partner u verbinding maakt. Als Tier 3-data center garanderen wij je een uptime van 99,9982 procent, of maximaal 1,6 uur downtime per jaar. 

Meer info? Ontdek er meer over op onze pagina ‘Connectivity’ 

 

Veilig en betrouwbaar 

Onze data centers zijn Tier 3-gecertificeerd: alle systemen zijn redundant aanwezig waardoor uw bedrijfscontinuïteit op elk moment gewaarborgd is. Een omheining, camerabewaking, toegangscontrole, brand- en lekdetectie en koelsystemen zorgen voor een veilige opslag van uw gegevens. Strikte veiligheidsmaatregelen en regelmatige controles verkleinen het risico op dataverlies, bijvoorbeeld bij stroomonderbrekingen. Daarnaast proberen we op alle vlakken zo energiezuinig mogelijk te werken. Dat bewijzen ook onze certificaten. 

Meer info? Ontdek er meer over op onze pagina 'Digitale Hub' 

 

Disaster Recovery plan (DRP) 

Bij LCL laten we niets aan het toeval over. Mocht het tot een stroomuitval komen, dan hebben we steeds een goed uitgewerkt Disaster Recovery Plan (DRP) klaar. Dit plan sluit naadloos aan bij de eisen van uw organisatie en stakeholders en herstelt de bedrijfscontinuïteit zo snel mogelijk. 

 

Housing bij LCL: private client rooms of gedeelde serverruimtes  

Wanneer je uw ICT-infrastructuur in onze data centers wilt huisvestenheb je de keuze uit afzonderlijke, op maat gemaakte serverruimtes (private client rooms) of racks in de gedeelde colocatieruimte.  

 

Private client room 

Colocatieruimte 

 • Kenmerk 1 
 • Kenmerk 2 
 • Kenmerk 3 

 

 • Kenmerk 1 
 • Kenmerk 2 
 • Kenmerk 3 

 

 

Request For Proposal (RFP) 

Je bedrijfsservers verhuizen naar een extern data center vraagt om een supersnelle, efficiënte en betrouwbare dataverbinding. LCL, een carrier neutral data center, laat de keuze voor een telecompartner volledig over aan de klant.  

Toch willen we je zo goed mogelijk ondersteunen bij het realiseren van een dataverbinding tussen je bedrijfsgebouwen en onze data centers. Daarom bieden we onze klanten nu een volledig uitgewerkte Request For Proposal (RFP) aan, waarin alle vragen opgelijst zijn die invloed kunnen hebben op de keuze van een telecomprovider. 

De Request For Proposal werd opgesteld door experten geeft een overzicht van: 

 • de mogelijke types verbindingen, zoals dark fiber, MPLS en andere technieken 
 • de technische vereisten die elk type met zich meebrengt, zoals bandbreedte en maximale reactietijd.  
 • Nog aan te vullen 
 • Nog aan te vullen 
 • Nog aan te vullen 

Alle punten die in het Service Level Agreement (SLA) tussen leverancier en klant moeten afgesproken worden, komen aan bod in de RFP. Zo kunnen onze klanten met volledige kennis van zaken de beste keuze maken. Het document kan zo afgegeven worden aan een potentiële provider, die aan de hand van de RFP een gedetailleerd voorstel kan doen. 

Zin om samen te werken met LCL? Of wens je meer informatie? Neem contact op met een van onze experts. We helpen je graag verder!

 

Bekijk ook onze andere diensten

Digitale Hub

LCL

Our Expertise

分享: