Datacenters verbruiken tot 2,5% van alle energie wereldwijd. Een zorgvuldig gevoerd milieubeleid is dan ook uiterst belangrijk. Net zoals de CO₂-uitstoot is ook het energieverbruik van een datacenter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de technologieën die men gebruikt, de locatie van het datacenter en de manier waarop het beheerd wordt. Een datacenter in een gebied met een koel klimaat zal bijvoorbeeld minder energie verbruiken voor koeling dan een datacenter in een gebied met een warm klimaat.

Datacenters kunnen op verschillende manieren hun energieverbruik verminderen. Ze kunnen bijvoorbeeld energiezuinige servers en koeling inzetten, energiebesparende gewoonten implementeren en duurzame energiebronnen zoals zonne-energie of windenergie gebruiken.

Bij LCL zetten we ons al lang in om ons energieverbruik te verlagen. Al van het prille begin volgen we de Europese Gedragscode voor energie-efficiëntie in datacenters. Daarom houden we ons energieverbruik nauwkeurig bij, gebruiken we 100% groene energie, blijven we ons koelingssysteem verder ontwikkelen en proberen we elk datacenter dat we bouwen te verbeteren, tegenover de vorige.

Lees hier meer over duurzaamheid bij LCL