“Ik wil HR op een meer proactieve manier implementeren”

Met Human Resources en Office Manager Fabienne Frisson investeert LCL in retentie van getalenteerde medewerkers alsook gestroomlijnde HR-processen voor de komende jaren. Inzicht creëren in hoe de HR-afdeling niet alleen efficiënter kan werken, maar ook meer kan samenwerken is essentieel voor de algemene personeelstevredenheid.

Fabienne Frisson

Naarmate LCL groeit, is er zowel qua fysieke omvang als qua personeel sprake van uitbreiding. Dat vergt efficiënte HR-systemen en innovatieve manieren om communicatie en samenwerking tussen de medewerkers te bevorderen om de evolutie van LCL te ondersteunen. Dat is een van de redenen waarom LCL Fabienne Frisson aan het team heeft toegevoegd. Met meer dan 30 jaar ervaring in Human Resources heeft Fabienne een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen en implementeren van doeltreffende HR-strategieën. Fabienne: “In mijn carrière ben ik verantwoordelijk geweest voor een breed scala aan HR-activiteiten, zoals Compensation & Benefits, HR-automatisering en aanwerving. Ik vind het leuk om medewerkers te ondersteunen en te begeleiden bij HR-vragen. Mijn doel is altijd geweest om een positieve en productieve werkomgeving te creëren voor alle werknemers.”

Een meer proactieve HR-afdeling

Als nieuwe HR-manager wil ze communicatie en samenwerking tussen de medewerkers en het management stimuleren en verbeteren, zodat iedereen op één lijn zit. “Proactieve HR-afdelingen kunnen helpen potentiële kwesties te identificeren voordat ze problemen worden, zoals conflictbeheersing of opleidingsbehoeften. Door de behoeften van zowel de medewerkers als het management actief in kaart te brengen, kunnen HR-afdelingen een essentiële rol spelen bij het verbeteren van de algemene werking van een onderneming", aldus Fabienne.

Implementeren van optimalisatie

Sinds haar start bij LCL in juli 2022 heeft zij zich voornamelijk beziggehouden met het onderzoeken en implementeren van optimalisaties voor de HR-afdeling. Fabienne: “Omdat ik nieuw ben in het team en een frisse kijk op de zaken heb, kan ik processen en procedures gemakkelijker kritisch beoordelen. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden bij LCL om HR naar een hoger niveau te tillen. Dankzij zaken als HR-automatisering kan de HR-afdeling veel taken stroomlijnen en versnellen, zodat de medewerkers meer mogelijkheden krijgen.”

Met Fabienne aan boord zal LCL zich meer richten op het centraliseren van alle HR-activiteiten. “Een van de projecten waaraan ik werk is de implementatie van een personeelsbeheersysteem dat al onze personeelsgegevens zal centraliseren in één gemakkelijk overzicht. Het vergemakkelijkt een snellere onboarding, gestructureerde opleidingen voor medewerkers, snelle toegang tot salarisinformatie en nog veel meer. Ons plan is om alle instrumenten voor medewerkers volledig te digitaliseren.”

Aantrekken en behouden van toptalent

Daarnaast is het aantrekken en behouden van personeel een ander aandachtspunt voor LCL. Het sluit aan bij de ESG-strategie van LCL, dat getuigt van betrokkenheid bij topics rond duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur. “LCL wil zich blijven onderscheiden als het meest betrouwbare en innovatieve datacenterbedrijf van België. Dit betekent dat HR steeds opnieuw moet evalueren hoe het is georganiseerd en hoe het de groei zo efficiënt mogelijk kan ondersteunen. Daarom kijken we ook naar de verbetering van het bedrijfsbeleid en de procedures op het gebied van personeelszaken, zoals bezoldiging en personeelsvoordelen. Verder willen we ons meer richten op onze employer branding via de digitale kanalen, zoals onze sociale media en carrièrewebsite.”

Het LCL-team

Ook al werkt ze nog maar net bij LCL, ze voelt zich er al meteen thuis. Fabienne: “Ik heb vooral gewerkt in internationale bedrijven waar de teams groot zijn en verspreid over de hele wereld. Ik vind het leuk dat het team bij LCL klein is en dat het aanvoelt als een familie. Iedereen kent elkaar en er zijn veel informele momenten. Dat is iets wat de sfeer en de collegialiteit bij het samenwerken alleen maar ten goede kan komen. Niet alleen als HR-professional, maar ook als werknemer maakt dit dat ik enthousiast ben om deel uit te maken van dit bedrijf.”

Wil je meer weten over werken bij LCL of ben je geïnteresseerd in onze vacatures? Bekijk hier onze carrièrewebsite.

Deel deze pagina: