LCL verhoogt kwalitatieve invulling en efficiënte verwerking van offertes met Pre Sales Consultant Hugo Van Damme

Bij LCL zijn optimale klanttevredenheid en customer intimacy pijlers waarmee het zich in de markt onderscheidt. Sinds kort zet het Belgische datacenterbedrijf daar nog sterker op in doordat zij Pre Sales Consultant Hugo Van Damme aan het team hebben toegevoegd. Met deze uitbreiding van het salesteam kan LCL potentiële klanten nóg beter ondersteunen op technisch en inhoudelijk gebied.

Hugo

Als Pre Sales Consultant zorgt Hugo Van Damme voor de kwalitatieve invulling en efficiënte verwerking van offertes, zodat er aan de wensen en verwachtingen van prospecten en klanten optimaal wordt voldaan. Hugo: “Vanuit mijn rol als Pre Sales Consultant adviseer ik over de zakelijke en technische inhoud van offertes. Ook ben ik verantwoordelijk voor de invulling van offerteaanvragen van onze klanten, voor bijvoorbeeld de energievoorziening per rack in ons datacenter. Mijn takenpakket omvat ook het automatiseren van salestools, waarmee we offertes uniform en overzichtelijk kunnen opstellen en de klant snel van informatie kunnen voorzien. Hiermee verbeteren we de efficiëntie en effectiviteit van het salesproces en willen we LCL naar een hoger niveau tillen. Ik vorm de brug tussen Operations en Sales, waardoor een gestroomlijnde samenwerking plaatsvindt. LCL kan daardoor nog effectiever inspelen op de klantbehoeften en dus onze strategie ‘customer intimacy’ waarborgen.”

Extra ondersteuning voor deskundige dienstverlening

De rol die Hugo bij LCL vervult, is een functie die nieuw in het leven is geroepen. Hugo: “Bij het opstellen van offertes is het van groot belang dat het allemaal correct en haalbaar is, om extra kosten te voorkomen en zo de klant optimaal verder te helpen. Met deze extra ondersteuning waarborgt LCL een snel en accuraat salesproces, zodat klanten verzekerd zijn van een deskundige dienstverlening.”

Technische spil tussen verschillende afdelingen

Als technisch geweten heeft Hugo veel contact met klanten en schakelt hij regelmatig met andere collega’s binnen LCL. “Ik overleg regelmatig met het Operations team, zowel met de Service Manager als de Operations Manager. Maar ik ben ook veel in contact met onze Managing Director Laurens om zaken te valideren en met de Facilities Engineers om te kijken hoe de installatie verloopt. Daarnaast ondersteun ik Marketing met inhoudelijke, technisch-gerelateerde content,” vertelt Hugo.

25 jaar ervaring in de IT

Hugo neemt 25 jaar aan ervaring in de IT-wereld mee naar LCL, waarbij hij in zijn laatste functie werkzaam was als Pre Sales Consultant bij een System Integrator. Zijn passie voor IT kan hij ook bij LCL kwijt. Hugo: “De datacenterwereld is een sector die sterk aan het groeien is. Het is de toekomst en daardoor heel interessant om van dichtbij te zien wat dat precies inhoudt, ook vanuit mijn rol als Pre Sales Consultant.”

Als een vis in het water

Ondanks dat hij pas een paar maanden bij LCL werkt, voelt hij zich al helemaal thuis in de organisatie. “LCL is een klein bedrijf. De afstand tussen de verschillende collega’s is zeer kort en dat maakt het werk erg leuk. Er is bovendien veel afwisseling in mijn werk.”

Ook geïnteresseerd in werken bij LCL? Bekijk onze vacatures: career.lcl.be

Deel deze pagina: