LCL Brussels-North is de eerste locatie van Gcore in België

Diegem, 11 september 2023 – Vanaf september 2023 zal Gcore een vaste stek hebben in LCL Brussels-North. Dit wordt Gcore’s eerste CDN en Cloud point of presence (PoP) in België. Klanten van LCL zullen dus gebruik kunnen maken van de diensten van Gcore en Gcore’s klanten zullen profiteren van LCL’s top connectiviteit en regionale spreiding in ons land. Met Gcore breidt het cybersecurity- en media-ecosysteem binnen LCL uit. Dit is één van de domeinen waar LCL sterk op inzet.

Gcore heeft LCL Data Centers uitgekozen als eerste locatie in België, meer bepaald het datacenter in Diegem. Van hieruit kan Gcore Belgische klanten beter bedienen met een lokale en effectieve dienstverlening, terwijl de klanten van LCL toegang hebben tot Gcore’s CDN- en clouddiensten.

Uitbreiding van het cybersecurity- & media-ecosysteem

Gcore is een internationale leider in public cloud en edge computing, content delivery, hosting, security en AI-oplossingen. Als centraal connectiviteitsknooppunt in het Belgische datacenterlandschap, is LCL trots om zijn klanten – als eerste Belgische partij – toegang te geven tot Gcore’s CDN en Cloud PoP, zoals AI-infrastructuur, security en streaming.

"Door de cloud- en edge-oplossingen van Gcore onder te brengen in ons datacenter, breiden we ons cybersecurity-ecosysteem verder uit", verklaart Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers. "Dat biedt onze klanten nog meer mogelijkheden. Cybersecurity is nu eenmaal belangrijk en dat belang zal nog verder toenemen naar de toekomst toe. Denk maar aan het stijgend aantal DDos-aanvallen en phishing-pogingen. LCL zet al jaren maximaal in op veiligheid dus we zijn blij dat onze klanten nu ook toegang hebben tot de diensten van Gcore."

Naast cybersecurity draagt Gcore ook bij aan het media-ecosysteem van LCL. Het bedrijf biedt onder andere een cloudoplossing aan voor low-latency videostreaming in de cloud met extra mogelijkheden zoals transcodering, video-opslag en HTML-speler.

"Gcore voorziet flexibele oplossingen op maat voor alle noden. Alle diensten kunnen bijvoorbeeld instant opgeschaald worden wanneer dat acuut nodig zou zijn."

"We zijn vereerd om Gcore’s eerste Belgische partner te mogen zijn. Samen bieden we een meerwaarde aan al hun en onze klanten", voegt van Reijen nog toe.

Meerwaarde van de samenwerking

Dmitry Samoshkin, CPO bij Gcore, licht zijn keuze voor LCL toe: "Gcore breidt zijn infrastructuur uit om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Dit doen we concreet door een belangrijke point of presence te openen in België. LCL Data Centers is een van de grootste Belgische datacenterspelers. Daarnaast staan ze - dankzij de regionale spreiding van hun vijf datacenters - dicht bij hun klanten, wat de latency verkleint. Ze kennen hun klanten en de sectoren waarin ze actief zijn goed, begrijpen hun noden en spelen hier op in. Bovendien hebben ze meer dan 40 carriers in hun datacenter in Diegem, waardoor ze een top-connectiviteit kunnen aanbieden. Met LCL gaan we met de juiste, professionele partner in zee om Belgische klanten te overtuigen van ons aanbod."

Gcore kiest LCL

Over LCL

LCL biedt haar klanten en partners jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van datacenters en colocatie. Het bedrijf heeft vijf onafhankelijke datacenters: in Aalst (LCL Brussels-West), Antwerpen (LCL Antwerp), Diegem (LCL Brussels-North), Gembloux (LCL Wallonia One) en Huizingen (LCL Brussels-South). Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in zowat alle sectoren.

Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. Klanten hebben de keuze tussen meer dan 40 carriers én de LCL Cloud Exchange voor een optimale connectiviteit. Het bedrijf is Tier III-gecertificeerd en conform de standaarden ISO 27001, ISO 45001 en ISO 9001. LCL onderschreef de meest ambitieuze SBTi-doelstelling en is ISO 14001-gecertificeerd. Daarnaast behaalde LCL ook het ISAE 3000 en ISAE 3402 type II-rapport en het TIA-942 Rated-3 Facilities Certificaat.

Over Gcore

Gcore is een internationale leider in public cloud en edge computing, content delivery, hosting, security en AI-oplossingen. Gcore heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en telt meer dan 500 medewerkers, opererend vanuit 12 verschillende landen over de hele wereld. Het bedrijf biedt zijn oplossingen aan wereldleiders in tal van sectoren. Het bedrijf heeft meer dan 25 toonaangevende accreditaties ontvangen.

Gcore beheert zijn eigen wereldwijde IT-infrastructuur op zes continenten, met een van de beste netwerkprestaties in Europa, Afrika en Latijns-Amerika, dankzij de gemiddelde wereldwijde responstijd van 20-30 ms. Het netwerk van Gcore bestaat uit meer dan 150 points of presence over de hele wereld in betrouwbare Tier IV- en Tier III-datacenters, met een totale capaciteit van meer dan 110 Tbps.

Voor meer informatie: https://gcore.com/

Deel deze pagina: