Verdere groei met vierde locatie voor LCL, in het zuiden van Brussel


Aalst, Antwerpen, Diegem, en nu dus ook Huizingen, 14 april 2020 – Atos partnert met datacenterbedrijf LCL voor het Belgische datacenter van Atos in Huizingen. LCL investeert hiermee in totaal 5,5 M €, in de overname en de modernisering van de datacenterinfrastructuur in Huizingen. LCL werft twee extra mensen aan en zal het datacenter concreet runnen met haar team. De tewerkstelling in Huizingen zal ongeveer 2 fulltime equivalenten zijn, verdeeld over alle verschillende profielen in LCL’s team.

Atos: Het beheer van een datacenter vereist een zeer specifieke expertise

Patrick Hendrickx, Director Infrastructure and Data Management bij Atos Belux: “ Het datacenter is een belangrijke component in onze Cloud-strategie en Hybrid Cloud-dienstverlening. De focus van Atos ligt op IT-diensten en beveiligde digitale platformen. Het bouwen en het beheren van een datacenter is een specialisatie op zich en vereist een zeer specifieke expertise. Daarom zijn we voor ons datacenter in Huizingen op zoek gegaan naar een professionele colocatiepartner die het beheer van het datacenter voor zijn rekening neemt en het verder kan laten evolueren volgens de hoogste standaarden. Atos behoudt weliswaar de eindverantwoordelijkheid over de totale dienstverlening naar haar klanten.

Laurens van Reijen, CEO van LCL: “ We werken altijd samen als partners met onze klanten.
We sturen hen leads door, of relevante leveranciers wanneer ze op zoek zijn naar bepaalde diensten; we doen aan co-creatie; kortom: we denken mee. Onze klanten worden opgenomen in ons ecosysteem, bestaande uit telecomoperatoren, Service Providers/systeemintegratoren, en corporate zowel als overheidsorganisaties. We zijn blij Atos hierin te verwelkomen.

Hendrickx vervolgt: “ Na een traject met diverse partijen is onze keuze gevallen op LCL. In elk van de gesprekken voelden we meteen het professionalisme van onze gesprekpartners, de aandacht voor detail en langetermijndenken, en de zin voor innovatie rond hun dienstverlening. Net als voor LCL is klantentevredenheid een obsessie voor Atos, zoals blijkt uit onze hoge scores in de Whitelane IT Outsourcing studies van de voorbije jaren. Reeds drie jaar op rij is Atos België volgens Whitelane de nummer 1 in België voor klantentevredenheid in het domein van Datacenter en Managed Infrastructure Services. We zijn enorm fier op deze resultaten en we zijn ervan overtuigd dat we deze het best kunnen blijven waarmaken met LCL als partner.

Een vierde locatie voor LCL, verdere groei, en een steeds grotere schaal

Het Atos-datacenter in Huizingen wordt de vierde locatie van LCL, en de derde rond Brussel. Schaal is belangrijk in de datacenterwereld, omwille van de grote investeringen die met een datacenter gemoeid gaan, en de continue nood aan implementatie van de nieuwste technieken. LCL neemt het datacenter op in haar portfolio onder de naam ‘LCL Brussels-South’. Het datacenter wordt volledig ingenomen door Atos en haar klanten, dus er is vandaag geen ruimte voor andere partijen. Er is wel ruimte om bij te bouwen.

Van Reijen: “ We willen niet alleen groeien via de uitbreiding van onze bestaande datacenters, maar ook via datacenters op bijkomende locaties. Het feit dat een beursgenoteerd bedrijf als Atos, wereldleider in digitale transformatie, kiest voor LCL, bevestigt ons leiderschap op de Belgische markt. De bijkomende – continue- investeringen die LCL doet in deze vierde datacenterlocatie zijn we aan onszelf verplicht. LCL is immers de referentie op het vlak van de hoogste kwaliteit van datacenters, en wil dat ook blijven. Zo zorgen we ervoor dat de infrastructuur van onze klanten altijd ‘up’ is.

Een totale investering van 5,5 M €

LCL neemt het Atos datacenter in Huizingen met onmiddellijke ingang over, en zal het komende jaar verder blijven investeren om het datacenter op het hoogste niveau te laten opereren, met name tier 3, het niveau van de andere LCL datacenters. Met deze hele transactie is een totaal budget van 5,5 M € gemoeid.

Er komt geen personeel van Atos over naar LCL. LCL zal haar vierde datacenterlocatie, ‘LCL Brussels-South’, beheren met haar bestaand team en twee bijkomende, aan te werven, medewerkers. De klanten in het datacenter krijgen uiteraard dezelfde hoge service als de klanten in de andere LCL datacenters: LCL Brussels-North (Diegem), LCL Brussels-West (Aalst) en LCL Antwerp.

Deel deze pagina: